Kozan’da adaylığı kaldırılan tek öğretmen

Kozan’da adaylığı kaldırılan tek öğretmen

Kozan'da adaylığı kaldırılan tek öğretmen olan Seçilya Albay 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmen yeminini ederek öğretmen oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda, Kozan'da adaylığı kaldırılan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Bu yıl adaylığı kaldırılan tek öğretmen olma özelliğini taşıyan Kozan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seçilya Albay, Türk bayrağına elini koyarak öğretmenlik yemenini yerine getirdi.

Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seçilya Albay:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılâp ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetciliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin millî, ahlâkî insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan millî, demokratik, lâik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.” şeklinde yemin ederek öğretmenler kervanına katıldı.

Öğretmenliğe yeni başlayan bütün öğretmenler adına programda konuşma gerçekleştiren Kozan Bilsem Okul Öncesi Öğretmeni Burcu Tolu bir konuşma gerçekleştirdi. “Öğretmen; yaşamını öğrencilerine adamış, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapmış, öğrencisine balık vermeyip balık tutmasını öğretmiş, gerektiği yerde gerektiği gibi davranma bilincine erişmiş, her zaman iyinin ve güzelin peşinde koşmuş bir örnektir” diyen Burcu Tolu sözlerine şöyle devam etti:

"Ne mutlu ki, öğretmenlerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Her öğrenci bizim için bir öğretmendir aslında. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunun içindir ki, öğrenen insandır. Öğretmen için bu çok büyük bir veli nimettir. Öğretmen kendilerini öğrencilerinde bulan, öğrencilerinin yanında kendini mutlu hisseden, sürekli geliştiren ve gelişen bireydir aynı zamanda. Ne mutlu bizlere ki, toplumu eğiten insanların arasına katıldık. Ve ne mutlu ki bizlere, sizler gibi birikimli öğretmenlerle başbaşayız. Bizler mesleğe yeni başlayanlar olarak sizlerden gelecek her türlü yardım ve desteğe açığız. Çünkü, sizlere güveniyoruz. Ve öğretmenlik coşkusunu sizler gibi yüreğimizde taşıyoruz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.