Anahtar Kelimeler: Kozan’ Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kozan’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kozan’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü Kozan'da düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

 Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Parkı'nda kutlama programı gerçekleştirildi.

 Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve Belediye Başkanı Kazım Özgan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

1 dakikalık saygı duruşu akebinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşadığını ifade eden Kaymakam Arslanköylü;

"Cumhuriyet, vatandaşların devlet idaresinde hak sahibi olduğu, inanç ve düşünce özgürlüklerin eşit bir şekilde kanunlarla korunduğu yönetim şeklidir. Milli egemenlik esasının gerçekleşmesi ancak cumhuriyetle mümkündür. Büyük Atatürk, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan etmiştir. Cumhuriyetin ilanı, Türk milletinin bağımsızlığının ve varlığının sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük Atatürk, en büyük idealine kavuşmanın mutluluğu içerisinde Cumhuriyeti: “Ey yükselen yeni nesil. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizlersiniz” diyerek çok sevdiği gençlere emanet etmiştir. Milletçe inancımız tamdır ki, Türk gençliği bu eseri edebiyen koruyacaktır. “Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Atatürk, dimağımıza işlediği bu inanç bir meşale gibi bizleri aydınlatacak bizlere yol gösterecektir. En zor ve kötü şartlar altında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesinden alnının akıyla çıkmış olan milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu başarıya inandığı ve kendine güvendiği müddetçe başaramayacağı hiçbir şey ulaşamayacağı hiçbir hedef yoktur. Bunun en son örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde hep beraber yaşadık. Büyük milletimiz göğsünü tanklara, tüfeklere, siper ederek yüreğini ve imanını ortaya koyarak bu darbe girişimini püskürtmüş, cumhuriyetine, devletine, vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır. Ne mutlu bizlere böyle necip bir milletin evlatlarıyız. İçinde bulunduğumuz coğrafya dünyanın en büyük en zorlu coğrafyalarından biridir. Bu coğrafyada, güçlü ve lider bir Türkiye Cumhuriyeti'nin olmasını istemeyen devletler her zaman olacaktır. Geçmişi şan ve şerefle dolu milletimizin bu büyük bayramını her yıl artan bir heyecanla kutlayacağımızı, egemenliğimizin sembolü cumhuriyetimizi sonsuza dek korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğumuzu buradan tüm dünyaya haykırıyoruz”  İfadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrenciler tarafından günün önemini belirten şiirler okundu. Keman ve müzik dinletisinin ardından Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü mehteran takımı birbirinden güzel marşlarla törene renk kattı. Öğrenciler tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kozan'da düzenlenen resim, şiir, ve kompozisyon yarışmaları ile spor dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. 29 Ekim kutlamaları öğrencilerin tören geçişi ile son buldu.

 Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve protokol mensupları programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.