Anahtar Kelimeler: Kozan' Gaziler Yemeği

Kozan'da Gaziler Günü Yemeği

Kozan

Kozan Kaymakamlığı tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine akşam yemeği verildi. Yemek programı, Kozan Belediyesi Düşler Alemi'nde düzenlendi.

Programa Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, kurum müdürleri, daire amirleri ve personelleri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Programda konuşan Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, "Malum bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gaziler Günü münasebetiyle ve ilçemizde çeşitli programları bugün gün içerisinde icra ettik. Gün sonunda da şehit ailelerimizle, gazilerimizle böyle bir yemek ortamında bir araya gelmek istedik. Şehitlerimiz, gazilerimiz bizler için baş tacı. Bu ülkede, bu topraklar bize armağan. Biz de al bayrağımız bu topraklarda dalgalanıyorsa ve sonsuza kadar da dalgalanacaksa bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bizler her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizden gelİnce, ilçe koşulları içerisinde ne gerekiyorsa her zaman onların yanındayız. Onların herhangi bir sıkıntısında, probleminde her zaman için kapımız en başta şehit ailelerimize ve gazilerimize açıktır. Ben bu vesileyle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de Allah'tan sağlık ve afiyet diliyorum." dedi.

Protokol mensupları şehit aileleri ve gazi aileleri ile yakından ilgilendi. Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri de düzenlenen bu programdan dolayı mutlu olduklarını, hatırlanmaktan dolayı da ayrıca mutlu olduklarını dile getirdiler.