KOZAN'DA GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ, ÇOCUKLAR GÜLÜMSEDİ

KOZAN

KOZAN'DA GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ, ÇOCUKLAR GÜLÜMSEDİ

Kozan Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen gönüllülük projesi kapsamında, Hamamköy Şehit Öğretmen Ali Yıldırım İlkokul ve Ortaokulu'nda bulunan çocuklar için yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterisi düzenlendi.

Etkinliğe çocuklar aktif olarak katılım sağlarken, yüzlerindeki tebessüm görülmeye değerdi.

Gönüllülük projesinin koordinatörü Asena Tok, projenin amacının çocuklara mutluluk ve eğlence yaşatmak olduğunu söyledi. Tok, "Bir amaç uğruna yola çıkmak, yorulmak ve zaman harcamak kişiye manevi huzur veriyor. Söz konusu iyilik uğruna yapılacak işlerde gönüllü olup, toplum adına hayırsever davranışlarda bulunmak, insanlar için neler yapabilirim, nasıl faydalı olabilirim düşüncesiyle bu yola girdim. Bulunduğum çevrenin ihtiyaçlarına göre elimden ne gelirse yapabilirim diyip bu şekilde bir proje düşündüm. 9 yıldır halk eğitimde eğitmenlik yapıyorum. Uzun zamandır aklımda olan bu projeyi faaliyete geçirebilgim için çok mutluyum. Kozan ADEM proje yetkilerinin desteği ile bir çok ihtiyaç sahiplerinin yaşlılarımızın ve çocuklarımızın yüzünü güldürmeyi başardık. Daha da devam edeceğiz." dedi.

Etkinliğe Kızılay'ın da desteği oldu. Kızılay'ın desteği ile çocuklara diş bakım seti dağıtıldı ve çocuklarda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Projeye destek veren herkese teşekkür eden Tok, "Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çocukların yüzlerindeki tebessüm bizlere yetti." diye konuştu.