Anahtar Kelimeler: Kozan’ ‘Millet Buluşması’

Kozan’da ‘Millet Buluşması’

Kozan’da ‘Millet Buluşması’

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan’da "Millet Buluşması" adı altında yüzlerce vatandaşın katılımı ile bir miting düzenledi.

Mitinge, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayları ve ilçe başkanları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Millet İttifakı ilçe başkanları da katıldı. Şehit Mustafa Fehmi Kubilay Parkı'nda gerçekleşen programa yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

İlk olarak milletvekili adayları vatandaşlara hitap etti.

Sonrasında konuşan  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 

ülkenin doğru yönetilmesi için liyakatli kadroların seçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, orman yangınlarına değinerek hükümetin kaynaklarını yanlış harcadığını belirtti.

İşsizliği azaltmak için yatırımlar yapılması gerektiğini ve tüm vatandaşların eşit olması gerektiğini savunan Karalar, siyasi rakiplerine dinsiz diyen bir politikacının söylemlerine karşı çıkarak, tüm vatandaşların eşit olduğunu ve seçimlerde herkese eşit davranılması gerektiğini söyledi.

 

Karalar, huzuru ve kardeşliği yeniden tesis etmek için çalışacaklarını belirterek, asgari ücreti güçlendirmek ve işsizliği azaltmak için yatırımlar yapacaklarını ifade etti. Atatürk'ün Kuleli'de yetiştiğini ve askeriyenin önemine değinen Karalar, atanamayan öğretmenler ve haksızlığa uğrayan insanlar konusunda da konuştu.

Köy okullarını yeniden canlandırmak için çalışacaklarını belirten Karalar, Kozan'a yatırım yapan bir belediye başkanı olarak değer verdiği Kozanlılara teşekkür etti.

Karalar, Kozan ilçesinde hedefledikleri projeleri de açıkladı. Köy okullarını açmayı, emeklilerin maaşını artırmayı, işsizliği azaltmayı, uyuşturucuyla mücadele etmeyi, Yedigöze Barajı'ndan sağlıklı suyu getirmeyi ve tank palet fabrikasını geri almayı planladıklarını belirtti. Ulusal birliği yeniden tesis etmek, halkı birleştirmek ve siyasi kutuplaşmayı ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapılması gerektiğine de vurgu yapan Karalar, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede olacaklarını söyledi.

“HANGİ TERÖRİSTİ KOLUMDA GÖRDÜN”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasının devamında AK Parti’ye geçen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a da seslendi.

Karalar: “4 yıldır yanımdaydı. Şunu yap, bunu yap. Ben onun için yapmadım. Ben Kozan için yaptım. Sizin için yaptım ben. O siyasi tercihi yapmış, ona bir şey demem. Benimle dört sene kol kola yürüdün. Bir sürü şey istedin. Bir sürü işi yaptın. Hangi teröristi benim kolumda gördün? Ey belediye başkanı?”

Karalar’dan Kozan’ı il yapma sözü

Zeydan Karalar, Kemal Kılaçdaroğlu ile Kozan’a gelmeden önce telefonla konuştuğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Biraz önce kendisiyle de konuştum. “Sayın genel başkan” dedim. Şimdi, Kozan'a gideceğim. Orada bir mitingimiz var. “Kozan'a büyük sevgi ve saygılarımı ilet” dedi. Bu parkı açarken ben kapı kapı esnaf dolaştım. Dedim ki “Bakın, Kozan öyle bir karşılasın ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu. Kozan'ı asla unutmasın. Unutmamış. Kozan'a çok selam söyledi. “Orada il sözü verdik” dedim. “Onu unutmadım” dedi unutmadı. “Cumhurbaşkanı olacağım, orada da halka soracağım. Eğer Kozan il olmak istiyorsa biz de Kozan'ı il yapacağız” dedi.”