Anahtar Kelimeler: KOZAN' PROTOKOL KRİZİ

KOZAN'DA PROTOKOL KRİZİ

KOZAN

Kozan'da oda başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde kendilerine protokolde yer ayrılmadığı için konuyu protesto ederek alandan ayrıldılar.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp ve Kozan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Süleyman Delibaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda protokolde kendilerine yer ayrılmaması üzerine alandan ayrıldı.

Kozan Kaymakamlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılan oda başkanları, göç yolu üzerindeki yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenecek programda protokol mensuplarına ayrıcalık tanındığını gördüler. Bunun üzerine oda başkanları ve beraberlerindeki heyet, protesto ederek alandan ayrıldı. Kozan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Süleyman Delibaş, yaptığı açıklamada, "Biz demokrasi ve milli birlik gününde odalar olarak yürüyüşe katıldık. Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Alana geldiğimizde öğretmenlere, siyasi parti temsilcilerine, hatta protokolde yer ayrılmamasına rağmen oturanları gördük. Ancak bize yer ayrılmamıştı. Biz Kozan'ın en büyük sivil toplum kuruluşlarıyız. Bize yer ayrılmaması çok ayıp. Ondan dolayı protesto ettik ve diğer başkanlarımızla beraber alanı terk ettik" dedi.