Anahtar Kelimeler: KOZANLI GÖNÜLLÜLER HAZIR

KOZANLI GÖNÜLLÜLER HAZIR

KOZANLI GÖNÜLLÜLER HAZIR

"Kozan Afet, Arama Kurtarma ve İnsani Yardımda Neler Yapabilir?" konulu düzenlenen seminere gönüllü vatandaşlardan yoğun ilgi oldu.

 Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından insanlar deprem anında ve sonrasında neler yapabilir?, afet arama kurtarmada nasıl bilinçli hareket edebilir? bunları araştırmaya başladı. Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Arık başkanlığında Kozan Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda “Kozan Afet Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Konusunda Neler Yapabilir?" başlığı altında ilgili dernek ve kurumlarca vatandaşlar  bilgilendirildi.

Kozan'da bir grup gönüllü olarak yola çıktıklarını kaydeden Okan Arık; "Gönüllü arkadaşlarımız deprem süresince, hiç durmadılar. Kozan'da yardımları organize ettiler. Deprem bir doğa olayıdır. Onu afete çeviren insandır. Biz, depreme ne kadar alışırsak ona karşı da mücadeleyi geliştirmek zorundayız" İfadelerini kullandı.

Türkiye'de AFAD ile birlikte çalışan 3 kurum bulunuyor. AKUT, ANDA ve İHAA. Bu 3 kurum hem yurt içinde hem de yurt dışında AFAD ile birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Düzenlenen seminerde, AFAD Eğitimcisi Fatmanur Yorgan, ANDA Temsilcisi Doğukan Çelik

Ve yine ANDA Temsilcisi Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Sadık Güllü seminer verdi.

Verilen seminerde; “afetin tanımı, afet öncesinde neler yapılmalı, afet esnasında neler yapılmalı, afet sonrasında neler yapılır?” gibi konularda gönüllü vatandaşlara bilgiler verildi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren seminerin ardından karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Arık, Kozan'da oluşturulan gönüllü vatandaşlar ile birlikte Kozan’ın kendisine özgü afet arama kurtarma ve insani yardım biriminin kurulması gerektiğini, bununla oluşacak oluşumun ardından hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Salonda bulunan bütün izleyiciler deprem esnasında ve sonrasında yapılacak her türlü iş ve işlemler için gönüllü olarak hazır olduklarını, Kozan'da böyle bir oluşumun hayata getirilmesinde yapmaları gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

Arama kurtarmadan, ekipmana kadar A'dan Z'ye afet esnasında nelerin gerekli olduğu düzenlenen seminerde yapılan fikir alışverişleri ile ortaya çıktı.