KOZANLILAR CUMHURİYET'İN 100. YILINDA KIRAÇ KONSERİ İLE COŞTU

KOZANLILAR CUMHURİYET

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kozanlılar Kıraç konseri ile coştu.

Etkinlikler kapsamında, ünlü sanatçı Kıraç sahne alarak birbirinden güzel şarkılar söyledi. Konser öncesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katılımı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümüne özel meşale yürüyüşü göç yolunda başladı ve Şehit Kubilay parkında sona erdi. Zeydan Karalar burada vatandaşların arasına girerek vatandaşları selamladı. Sonradan sahneye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Zeydan Karalar, konuşmasına Kozan'ın Kurtuluş Savaşı'ndaki rolüne değinerek başladı. Kozanlıların, Fransız işgal kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi hatırlatan Karalar, "Kozanlı, Kurtuluş Savaşı'nda büyük bedel ödedi" dedi.

Cumhuriyetin önemine değinen Karalar, "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, demokrasidir, adalettir" ifadelerini kullandı. Karalar, Cumhuriyetin, kadınların seçme ve seçilme hakkı, çalışma hakkı gibi önemli kazanımları sağladığını belirtti.

Kozan'a yapılan hizmetleri de anlatan Karalar, "Kozan'a çok büyük hizmetler yaptık" dedi. Karalar, Kozan'da yapılan yol, köprü, su gibi altyapı yatırımlarını ve kreş, park gibi sosyal yatırımları sıraladı.

Kıraç'tan Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel marş

Ünlü sanatçı Kıraç, konserinde kendisinin yazıp bestelediği bir marşı da ilk defa Kozan'da söyledi. Kıraç, bu marş için konserde Kozanlılar ile birlikte klip de çekti ve klibi önümüzdeki günlerde yayınlayacağını duyurdu.

Konser, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, konserde doyasıya eğlendi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a böyle bir konser düzenlediği için teşekkür etti.