Anahtar Kelimeler: KOZANLILARIN ANKARA' AÇILDI

KOZANLILARIN ANKARA'DAKİ EVİ AÇILDI

KOZANLILARIN ANKARA

KOZANAnkara'nın Etimesgut ilçesinde Başkent Kozan Vakfı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kozan'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından Kozanlılar katıldı

Açılışta konuşan Başkent Kozan Vakfı Başkanı Ahmet Topaloğlu, vakfın Kozanlı hemşehrileri bir araya getirmek, tanıştırmak, kaynaştırmak, gurbetteki öğrencilere destek olmak, iş dünyasında ve bürokraside birbirimize destek olacak bir ortam oluşturmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Topaloğlu, "Kozan Vakfı olarak birinci ana hedefimiz memleketimizden gurbete giden öğrencilerimize destek olmaktır. Onların eğitimi başta olmak üzere ortaya çıkabilecek her türlü ihtiyacını karşılamak, yaşam kalitesini arttırmak ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmaktır. Geçtiğimiz yıl otuz öğrencimize bu yıl ise yüz üniversite öğrencimize burs imkanı sağladık. Vakfımıza destek olan siz gönüllüler ve bağışçılar sayesinde hedeflerimize ulaşmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı oldukça arttıracağız." dedi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir'de yaptığı konuşmada, vakfın Kozanlılar için önemli bir oluşum olduğunu belirterek, "Bu vakıf Kozanlıyım diyen herkesin bir olduğu, memleket sevdalısı olan, memleket evlatlarını seven bir oluşumdur. Sizlerden isteğim yok. Manevi olarak yanımızda olmanız yeterli. Biz maddi olarak destek alıyoruz. Manevi olarak yanımızda olmanızı özellikle istirham ediyorum." diye konuştu.

Açılış töreninde Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Kaymakamı Bahattin Alparslanköylü, eski Orman Bakanı Halit Dağlı, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, AK Parti, CHP ve İyi Parti Adana milletvekilleri, Kozanlı olan kaymakamlar ve bürokratlar, Ankara'da üniversitede okuyan öğrenciler de birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek vakıf resmen açıldı. Açılışın ardından Başkent Kozan Vakfı Başkanı Ahmet Topaloğlu tebrikleri kabul etti.

Başkent Kozan Vakfı'nın Amaçları

* Kozanlı hemşehrileri bir araya getirmek, tanıştırmak, kaynaştırmak
* Gurbetteki öğrencilere destek olmak
* İş dünyasında ve bürokraside Kozanlılara destek olmak
* Kozan'ın kültürünü yaşatmak, öğretmek ve yaygınlaştırmak

Başkent Kozan Vakfı'nın Hedefleri

* Öğrencilere burs sağlamak
* Kozanlılara yönelik kültürel etkinlikler düzenlemek
* Kozanlı iş adamları ve bürokratları bir araya getirmek
* Kozan'ın tanıtımını yapmak

Başkent Kozan Vakfı'nın açılışı, Kozanlılar için önemli bir gelişme. Vakfın, Kozanlı hemşehrileri arasında birlik ve beraberliği güçlendirmesi, Kozan'ın kültürünü ve değerlerini yaşatması ve tanıtması bekleniyor.