Anahtar Kelimeler: KOZANSPOR SATILIYOR ?

KOZANSPOR SATILIYOR MU?

KOZANSPOR SATILIYOR MU?

1955 yılında Kozan’da, Kozan’ın renkleri ile Kozan’ın simgeleriyle Kozan’ın sporsever futbolsever evlatlarıyla kurulan Kozanspor’umuzun şirketleşmeye götürüleceğini duyduk. Bu olay gerçek ise tüm camiayı derinden üzecektir.

Başarılı olmak için 65 yıldır Kozan’ı ve Kozanspor’u sevenlerin emekleriyle mücadele veren ve bu uğurda şehit vermiş Kozanspor’umuzun, mevcut borçları gerekçe gösterilerek bulunduğu dernek yapısından şirketleşmeye geçirileceği ve kulüpten alacakları olan iş adamlarına alacaklarına karşılık hisse verilerek borçlarının ödeneceği iddiası kamuoyunda bomba etkisi yarattı. 

Kozan halkının ailesinden bir parça olan Kozanspor’un halkın elinden alınıp kişilere verilecek iddiası etik ve samimi bir hareket değildir.  

Kozan Kalesini nasıl birilerinin yönetimi altına veremez isek Kozanspor da Kozanlı'nın kendi öz varlığıdır.
Kamuoyunda çok konuşulan satış ile alakalı olarak kamuoyu yetkililerin çıkıp açıklama yapmasını ve Kozanspor’luları rahatlatmasını bekliyor.
Kozan kaymakamı, belediye başkanı ve kulüp başkanı, Kozanspor’un üç beş kuruş borcu bahane edilerek, Kozanspor’u Kozan’dan koparılmasına izin vermeyin.

Türkiye’de borcu olmayan kulüp mü var?
Her borcu olan kulüp şirketleşmeyi isteyebilir, Lakin şirketleşmenin gerçekleşmesi için bazı şartların oluşması gerekmektedir.
Kozanspor’a ait herhangi bir mal varlığı bulunmamaktadır. Hiçbir geliri olmayan, yeterli alt yapı ve futbolcu yetiştirme yeteneğine ve altyapısına sahip olamayan, bu alandan ekonomik bir kazanç sağlanması mevcut durumlar göz önüne alındığında mümkün görünmeyen Kozan’ın ortak değeri olan spor kulübünün şahısların tek eline sunulma fikri sadece fikir noktasında kalması gerekmektedir. 

Kamuoyu adına soruyoruz. Hiçbir geliri olmayan bir şirketin hissesini kim alır, neden alır?
Peki, nedir futbolda şirketleşme?
Büyük gelirler kazanmaya başlayan kulüpler, gerekli kurumsal kimlik yapısını oluşturmak ve çağa ayak uyduracak bir yapıya sahip olup gelir giderlerinde şirket olmanın da avantajlarını kullanmak üzere şirketleşmeye giderler.
 Zaten genelde de bu büyük kulüplerde ve futbol şubelerinde gerçekleşir.
Yani dernekler alt yapılarında şirket kurup gelirlerini arttırma çalışmaları yapabilirler.
Ticari olarak düşünüldüğünde bile bir fayda sağlamayacak olan bu girişimin, eğer gerçekse hemen önüne geçilmeli ve Kozanspor Kozan’lılara bırakılmalıdır.