Anahtar Kelimeler: Kurbanlıklar Yakıyor

Kurbanlıklar El Yakıyor

Kurbanlıklar El Yakıyor

Mübarek Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşları kurbanlık telaşı sardı.

K.Ekspres- İlçemiz Kadirli yolu, Kozan çıkışında kurulan hayvan pazarında satışa sunulan keçi ve koyunlar  600 TL ile 2200 TL fiyat aralığında satılmaya başlandı.

Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla % 35 oranında zamlandığına dikkat çeken tüketiciler, kurbanlık satıcılarının belediyenin açıkladığı kilogram fiyatına satıcıların uymadıklarını iddia ettiler.

Tüketiciler kilogram fiyatına uymayan satıcılardan dert yanarken, satıcılar ise belediyenin açıkladığı fiyatlara adeta isyan ettiler.

Hayvan pazarından kurbanlık almak isteyen tüketiciler ? kurbanlık almak için buraya geldik. Lakin hiçbir hayvanın yanına yaklaşılmıyor. Hemen hemen her noktada satıcıların fırsatçılıkları ile karşılaşıyoruz. Kozan Belediyesi kurbanlık fiyatlarının kilogramını 17 TL olarak açıkladı. Fakat  hiçbir satıcı buna uymuyor. Uymadığını bir kenara bırakın kilogramı 22 TL oranlarında kurbanlık satmaya çalışıyorlar. Satıcıların yaptıkları adeta bir fırsatçılıktır. Belediyenin aldığı kararı kim veya kimler uygulatacak. Çok merak ediyoruz. Doğrusu? dediler.

Öte yandan belediyenin açıkladığı fiyatı kabul etmeyen satıcılar ise ? bu yılki kurbanlıkların kilogramı bizlere ortalama 18 TL mal oldu. Şimdi bizlere 17 TL den satmamız isteniyor. Bu nasıl bir yaklaşım anlamış değiliz. Adana Büyükşehir Belediyesi  19 TL olarak açıkladı. Kozan Adana´ya bağlı değil mi? Zararına mal satacak halimiz yok.? dediler.

Alıcı ile satıcı arasındaki fiyat politikası devam ederken,  kurbanlık satışlarının istenilen seviyelere henüz yükselmediği ve ilerleyen günlerde satışların istenildiği seviyelere yükseleceği kaydedildi.

Öte yandan yurt dışından ucuz fiyatlara mal edilerek ülkeye girişi sağlanan kurbanlıkların ise ilçemizde satılıp satılmayacağı gizemini korumaya devam ediyor. Haber: Hüseyin Erciyes