Anahtar Kelimeler: KURTARAN ADAYI OLARAK ÇIKTI

KURTARAN, CHP’NİN ADAY ADAYI OLARAK YOLA ÇIKTI

KURTARAN, CHP’NİN ADAY ADAYI OLARAK YOLA ÇIKTI

Barış Kurtaran, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adana milletvekili aday adayı olarak yola çıktı.

Kurtaran, deneyimli ve donanımlı bir kişi olarak Kozan ve bölgesinde binlerce dönüm tarım arazisinde yetiştirilen ürünler için Ziraat Mühendisliği yaptı ve kendisine ait Kurtaran Tarım adı altında birçok yeniliğe imza attı. Barış Kurtaran, tarımsal alandaki sorunları çok yakından bilen ve bölgedeki tarımsal ihtiyaçların karşılanması için önemli projeleri olan bir kişi olarak dikkat çekiyor.

 

Adana'nın tarımsal potansiyeli oldukça yüksek olsa da son yıllarda tarım sektöründe yaşanan sorunlar, bölgenin bu potansiyelini tam olarak kullanamamasına neden oldu. Barış Kurtaran, Adana'nın yeniden tarım şehri olması için çalışmalar yapacağını ve özellikle Kozan ve çevresindeki sorunlarla ilgili çözümler üreteceğini belirtti.

 

Kurtaran, tarımsal alanda yapacağı çalışmalarla birlikte bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak ve vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra, Barış Kurtaran'ın adaylığına yönelik vatandaşların yoğun ilgisi de dikkat çekiyor.

 

CHP'nin Adana milletvekili aday adayı Barış Kurtaran'ın, tarım sektörüne yönelik deneyimi ve projeleriyle bölgede önemli bir fark yaratması bekleniyor. Adana halkının ve özellikle tarım sektörü çalışanlarının, Kurtaran'ın adaylığına destek vererek bölgenin daha ileriye gitmesine katkı sağlamaları önemli bir adım olabilir.

 

ÖZGEÇMİŞ:

- 1972 Kozan doğumluyum.

- İlk-orta ve lise öğrenimimi Kozan'da tamamladım.

- 1993’te İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Pazarlama Bölümünü tamamaladım.

- 1996 yılında ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldum.

- Eşim okul öncesi öğretmeni, bir üniversite öğrencisi, bir ortaokul bir de okul öncesi öğrencisi olmak üzere üç erkek çocuk babasıyım.

- 1989 yılında SHP'de birleşme sonrası ise CHP’de aktif bir üye olarak görev yaptım. 

- Üç dönem TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum.

- İki dönem Ziraat Mühendisleri Odası Genel Kurul delegeliği ve bir dönem TMMOB Genel Kurul delegeliği görevini yerine getirdim

 - Adana Ticaret Odası Meslek Komitesi ve bir dönem de Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak görev yaptım.

- Kurucu üyesi olduğum Kozan Turunçgil Üreticileri Birliğinin aktif üyesiyim.

- Kurucu üyesi olduğum Karacalı Yöresi Varsakları Dayanışma Derneği’nin bir dönem yönetim kurulu üyeliğini yaptım. Şu anda kurucularından olduğum derneğin başkanıyım.

- ADD Kozan Şubesi üyesiyim.

Çalışma Hayatım

- 1996 yılında Adana'da bir gıda firmasında pazar araştırma ve geliştirme bölümünde yönetici olarak çalıştım.

- 1997-2001 yılları arasında zirai ilaç ve gübre pazarlama sektöründe faaliyet gösteren bir firmada satış ve pazarlama sorumlusu olarak çalıştım.

- 2001 yılında kendi firmamı kurarak Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde zirai ilaç ve gübre bayiliği yapmaya başladım ve halen devam etmekteyim.

- 2007 yılında TARSİM’in (Tarım Sigortaları Sistemi) kurulması ile “Kurtaran Sigorta’yı” kurdum, firmam aktif olarak faaliyetini sürdürmektedir. 

- 2017 yılında kimyasal ve organik gübre üretmeye karar vererek SALVİS adlı markayı patentleyerek gübre üretimine başladım.

- 2019 yılında Kozan ilçesinde Koç Grubu’na ait Beko bayiliğini alarak beyaz eşya sektöründe kardeşlerim ile birlikte faaliyet göstermeye başladık.

- 2020 yılında Adana’nın Yüreğir ilçesinde kurduğum “Kurtaran Tarım” adındaki firma ile ürettiğimiz gübreleri Türkiye’nin farklı illerinde pazarlamaya başladık.

- 2020-2022 yıllarında merkezi Adana olan Niğde’de zirai ilaç üretimi yapan bir fabrikanın danışmanlığını ve Türkiye satış müdürlüğü görevlerini yürüttüm. 

- 2022 Şubat sonu danışmanlık görevimi bırakarak kendi şirketlerime ağırlık vermeye karar verdim ve faaliyet alanlarımız olan zirai ilaç, beyaz eşya ve sigorta alanlarındaki faaliyetlerime devam etmekteyim.

 Çiftçilik Faaliyetlerim 

- 90 dekar alanda buğday ve ayçiçeği üretimi, 40 dekar alanda portakal ve limon, 26 dekar alanda kiraz, 35 dekar alanda ise şeftali üretimi yapmakta olan Ziraat Mühendisi bir çiftçiyim.