Liseli öğrencilerden örnek davranış

Liseli öğrencilerden örnek davranış

Liseli öğrenciler yaşlı adamın odun kırdığını görünce hemen yardıma koştular, yaşlı adama odun kırmasın da yardımcı oldular.

Kozan Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri okulun hemen yanında bulunan bir evin önünde yaşlı adamın odun kırdığını gördüler. Pencereden baktıkları yaşlı adamın odun kırmakta zorlandığını gören öğrenciler hemen okul müdürünün yanına gittiler. Durumu okul müdürü Levent Tetik’e anlatan öğrenciler, yaşlı adama yardım etmek istediklerini söylediler.

Fedakar gençler hemen odun kıran adamın yanına giderek ona odun kırılmasında yardımcı oldular. Okul Müdürü Levent Tetik ve öğrenciler yailı adamın odunlarını kırdılar. Yaşlı adam, öğrencilerin fedakarca yardım etmelerinden dolayı mutluluğunu gizleyemedi. 65 yaşında olan Yakup Okuyucu; “Bu çocuklar iyi ailelerin çocukları. Yaptıkları gerçekten çok büyük anlam ifade ediyor. Ben de gençliğimde yardıma muhtaç olan yaşlı insanlara yardım ederdim. Şu an eminim ki, gençliğimde yaptığım o iyiliklerin karşılığını alıyorum. Okul penceresinden beni görmüşler ve “yardıma ihtiyacı vardır” diyerek koşa koşa yanına geldiler. Odunları beraber kırdık ve beraber taşıdık. Öncelikle çok değerli anne ve babalarına, yetiştiren öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Gençliğin yardım konusunda bilinçli olması gerekiyor. Hiç kimse genç kalmayacak. Elbet herkes bir gün yaşlanacak ve beli bükülecek. Işte o zaman yardıma muhtaç olduğunuzu anlayacaksınız. Birilerinden bir el bekleyeceksiniz. Şimdiden gençlerimize bu şekilde yardım konusunu aşılarsak ileride yardımsever bir toplumun kendiliğinden oluştuğunu mutlak göreceğiz” dedi.

Öğrenciler, yaşlı adamın mutluluğunu gördüklerini, vicdan duygusu ile hareket ederek yaşlı adama yardım ettiklerini ifade ettiler. Gençler; “Bizler ailemizden ve öğretmenlerimizden yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Pencereden dışarı baktığımızda bu amcamız odunları kırmakta zorluk çekiyordu. O’nun işini kolaylaştırmak adına okul müdürümüzden izin isteyerek kendisine yardım ettik. Bize; “Sağ olun”, “Allah razı olsun” demesi yetti. Herkesin muhtaç olan insanlara yardım eli uzatması gerektiğini bir kez daha anlamış olduk” dediler.