Anahtar Kelimeler: Maden işçilerine

Maden işçilerine son veda

Maden işçilerine son veda

Hakkari'de bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Kozanlı maden işçileri Fedai Büyüköztürk (51) ve Zekeriya Yıldız (55) son yolculuklarına uğurlandı.

6 Ekim akşam saatlerinde Hakkari’de bir maden ocağında geçekleşen göçükte 2 maden işçinin hayatını kaybettiği 1 maden işçinin ağır yaralandığı maden kazasında hayatını kaybeden madenciler Kozanda gözyaşları ve dualarla son yolculuklarına uğurlandı.

İlk olarak Kozan Asri mezarlığında maden ocağında hayatını kaybeden evli bir çocuk babası Zekeriya Yıldız (55) kılınan cenaze namazının ardından dualar ve göz yaşları ile defnedildi. Cenaze töreninde eşi Ayşe Yıldız ve Kızı Aleyna Yıldız güçlükle ayakta durdu. Zekeriya Yıldız’ın yaklaşık Hakkari’de 8 yıldır maden işçisi olarak çalıştığı öğrenildi.

“Emekli olma hayalleri yarım kaldı”

Yıldız’ın cenaze merasiminin ardından Ağlıboğaz mahallesinde mesai arkadaşı Fedai Büyüköztürk için bir araya gelen Büyüköztürk’ün ailesi ve yakınları dualarla Fedai Büyüköztürk’ü son yolculuğuna uğurladı. Cenaze namazının ardından defnedilen Fedai Büyüköztürk’ün annesinin yatalak kanser hastası olduğu öğrenilirken, 6 ay sonra emekli olmak için son kez maden ocağına gittiği öğrenildi. Fedai Büyüköztürk’ün evli ve çocuğu olmadığı belirtildi.

Maden kazasında yaralı olarak kurtulan Bünyamin Gölalp’in ise beyin kanaması ameliyatından başarı ile çıktığı tedavisinin devam ettiği öğrenildi.