kadir gök
20.07.2018 11:36:41
9 yıldan fazla süredir yol çalışması olan gökdere salmanlı arasındaki yol çalışması 3-4km olmasına rağmen halen bitirilememiştir. yetkilileri uyutan 5.kara yolları bölge müdürlüğüne derhal soruşturma açılması lazım. devletin katrilyonlarca kaynağı bahsi geçen bölgede adeta peşkeş çekildi. Sayın adana valisi toplantıda yanlış bilgi veriliyor. Bimere yazmama rağmen ilgilenen olmadı. adana millet vekilleri toplantılarda çay çorba içeceğine olay mahallinede köylüler tarafından bilgi alması lazım. Devletin kaynaklarını boşa harcayanlara yazıklar olsun

MANSURLU KOZAN YOLU İÇİN KOLLAR SIVANIYOR

MANSURLU KOZAN YOLU İÇİN KOLLAR SIVANIYOR

Akdeniz´i iç Anadolu Bölgesine bağlayacak olan Kozan Mansurlu Yolu çalışmalarına hız verilmesi hedefleniyor.

K.Ekspres- Akdeniz´i iç Anadolu Bölgesine bağlayacak olan Kozan Mansurlu Yolu çalışmalarına hız verilmesi hedefleniyor.

1993 yılında yapımına başlanan ve aradan geçen 24 yıla rağmen bir türlü bitirilemeyen Kozan Mansurlu yol çalışmasının bitirilmesi için kollar sıvandı.

Göreve gelmesinin ardından yol projesi ile yakından ilgilenen Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleştirildi.

Adana Valisi Demirtaş´ın makamında gerçekleştirilen toplantıya Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ile AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni katıldı.


Toplantıda Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, bir brifing verdi.

Dost brifingte toplam 102 km uzunluğundaki Kozan-Mansurlu yolunun, 5 km´sinin bölünmüş yol, 97 km´sinin ise tek yol standardında olduğunu söyledi.
Dost sözlerine şöyle devam etti. ?2016 yılı sonu itibariyle toplam 40,3 km´lik yolun (35,3 km Tek Yol, 5,0 km bölünmüş yol) sathı kaplama olarak trafiğe açıldığını kaydeden Bölge Müdürü Yakup Dost, bu güzergahtaki iki kesimde de ıslah etme ve yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Bölgedeki maden sahalarından dolayı hazırlanan revize kılavuz planının hazırlanarak Karayolları Genel Müdürlüğü´nce 26 Nisan 2017 tarihinde onaylandığını? ifade etti.

/resimler/2017-8/18/1345105678880.jpg

 Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, güzergahta bulunan 1544 metre uzunluğunda 9 adet köprü ve toplam 9 bin 607 metre uzunluğundaki 9 adet tünelin, 2017 yılı içerisinde yapım ihalesinin planlandığını ifade etti.
Kozan-Mansurlu Karayolu toplantısına başkanlık eden ve proje hakkında bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş ise, kalıtımcılara hitaben yaptığı açıklamada, karayolunun yapımında meydana gelebilecek aksaklıkların ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordineli bir şekilde çözümlenmesi ve projenin bir an önce bitirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Adana Milletvekili Tamer Dağlı ise yaptığı açıklamada yolun ekonomik olarak girdilerinden söz ederek ? Akdeniz ile İç Anadolu Bölgelerini bir birine bağlayan en kısa mesafenin Kozan Mansurlu yolunun olduğunu söyledi.

/resimler/2017-8/18/1345490679657.jpg

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ise yolun çeşitli nedenlerden dolayı bitirilemediğini gündeme getirerek, ?Bu yol bizim adeta namusumuz haline geldi? dedi.

Toplantı sonunda yolun bitirilmesi için gereken çalışmaların ve planların ivedilikle hayata geçirilmesi kararı alandı. Haber: Hüseyin Erciyes