Mecliste borçlanma tartışması

Mecliste borçlanma tartışması

Borçlanma yetkisi, Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi.

Kozan Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı´na yine borçlanma maddesi damga vurdu.

2019 Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı saat 14.00´da Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine başlamadan önce grup başkanları söz aldı. Meclise, 6 gündem maddesi getirildi. Bunlardan en önemlisi, Eylül ayında toplanan mecliste büyük tartışmalara neden olan, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan´ın iş ve işlemlerin daha hızlı yapılması amacıyla belediye bünyesine alınması planlanan araçlarla ilgili borçlanma yetkisi oldu.

Kozan Belediye Meclis´ine 4. madde olarak getirilen; ?Belediyemizin sorumluluk alanında yapılacak hizmetler ve vatandaşlardan gelen talepleri karşılamakta araçlarımız yetersiz gelmektedir. Hizmetlerin aksamaması ve mahallelerden gelen taleplerin karşılanması amacıyla, cinsi ve miktarları belli olan araç ve ekipmanların alınması zaruri duruma gelmiştir. Söz konusu araçların alımı ile ilgili İller Bankası´ndan kredi kullanımı ile ilgili her türlü iş ve işlemleri yapmaya Belediye Başkanı Kazım Özgan´a yetki verilmesi hususunun karara bağlanması? maddesi tartışmalara neden oldu.

AK Parti grubu adına söz alan Abdullah Avcı, kamu yararına olacak her türlü işte Cumhur İttifakı olarak destek vereceklerini söyledi. Kozan Belediyesi´nin mevcut mali durumda yeniden borçlanmasının belediyeye yük getireceğini ifade ederek, alınacak bu araçların farklı yollardan temin edilmesinin daha uygun olacağını ifade etti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, bu araçların temini noktasında, satın alınmazsa kiralama yöntemine gidileceğini, bu kiralama yönteminin de belediyenin yararına değil, zararına olacağını ifade etti. Satın alma ile birkaç yıl içerisinde bu alınacak araçların tamamının belediyenin malı olacağına dikkat çekti. Ak Parti grup sözcüsü Abdullah Avcı, konuşmasının sonunda cinsi, miktarı ve tutarı belirlenen araçların alınması noktasında ?Evet? diyeceklerini belirtti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan meclisi, meclis başkan vekili Saffet Sarıca´ya bıraktı. 4. maddeye gelindiğinde, meclis başkan vekili Saffet Sarıca gündem maddesini okudu. Ancak. MHP´li Meclis Üyesi Yusuf Eroğlu, bahse konu olan gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı´na gönderilerek müşterek komisyonlarca bir kez olsun incelenmesini talep etti. Bu talep Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından oylandı. Yani borçlanma yetkisi bu mecliste de verilmemiş oldu.

Kozan Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı diğer maddelerin görüşülmesi ile sona erdi. Borçlanma yetkisi de önümüzdeki meclis toplantısına kaldı.