Anahtar Kelimeler: MECLİS’ GERGİN ANLAR

MECLİS’TE GERGİN ANLAR

MECLİS’TE GERGİN ANLAR

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın AK Parti'ye geçişi, Kozan Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’na damga vurdu.

Kozan Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine başlamdan önce İyi Parti Meclis Üyesi Sabri Erdem bir konuşma yaptı.

İyi Parti Meclis Üyesi Sabri Erdem konuşmasında, Özgan'ın AK Parti geçişi ile ilgili olarak bazı sorular sordu.

Erdem, 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili olarak bir konuşma gerçekleştirdi ve konuşmasının ardından Özgan'ın Saadet Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçişi ile ilgili söylemlerinden dolayı rahatsız olduğunu belirterek bazı sorular sordu.

Erdem, Özgan'ın Millet İttifakı’nın terör örgütleriyle kol kola olduğuna dair sözlerini hatırlatarak, kendisine bu konuda özür dilemesini istedi.

Kazım Özgan, Millet İttifakı'ndaki partilerin PKK uzantısı HDP ile yol yürüdükleri için istifa ettiğini açıkladı.

Özgan, konuşmasında "Ben şunu söyledim, HDP'nin olduğu yerde asla ben olmam. Ben bu söylemi yukardakilere söyledim, sizlere  söylenedim. Bu memlekette kırk senedir kırk bin tane şehit verdik. Ve ekonominin belki de bir milyar dolardan fazla parasını onlar yok etti" dedi.

Özgan ayrıca, konuşmasında HDP'nin terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunu vurgulayarak, "Geçmişte barış süreci yaşadık. Geçmişte ben burada da konuştum SİHA'lardan bahsetmiştim. Hatırlar mısınız? Özellikle Suriye'deki PYD terör örgütünün devlet kurma girişimlerini Türkiye'nin yiğit milli kuvvetleri ne yaptı? Önledi" diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın açıklamaları, Millet İttifakı'nın HDP ile yürüdüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

 Mecliste gergin anlar yaşandı ve bazı meclis üyelerinin sesleri yükseldi.

Meclis toplantısı, 8 maddenin görüşülerek ilgili komisyonlara gönderilmesinin ardından Cuma günü saat 9.30'da 2. birleşimi yapmak üzere kapatıldı. Cuma günü ek bütçe ile bazı komisyona sevk edilen maddeler ele alınacak.