Milli Servet Kaderine Terk Edildi

Milli Servet Kaderine Terk Edildi

TOKİ tarafından 2007 yılında Çanaklı Tokilerinde yapılan iş merkezi ballycilerin ve gayri resmi iş çeviren kişilerin mekanı haline geldi.

TOKİ tarafından 2007 yılında Çanaklı Tokilerinde yapılan iş merkezi ballycilerin ve gayri resmi iş çeviren kişilerin mekanı haline geldi.

TOKİ binaları yapılırken büyük heveslerle açılan ve yüz binlerce liraya mal edilen TOKİ Ticaret Merkezi´nin kullanılmaması nedeniyle kaderine terk edildi. Uzun yıllardır kullanılmayan Ticaret Merkezi´nin camları kırıldı, duvarlarına zarar verildi. TOKİ Ticaret Merkezi´ne giren kişiler burayı harabeye çevirdi. Merkezi zarara uğratan kişiler aynı zamanda burada uyuşturucu madde kullanımı da yapıyorlar.

Ortaya çıkan görüntüler ise herkesin içini acıttı. TOKİ Ticaret Merkezi´nin içler acısı halini gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Ancak, bugüne kadar buranın iyileştirilmesi ve burayı mesken haline getiren kişilerden arındırılması yönünde herhangi bir çalışma yapılmadı.

MİLLİ SERVETİMİZE YAZIK!!!

Milli servetin boşa gittiğini ifade eden vatandaşlar, ?Bu tesisler için harcanan paraya yazık, milli servetimize yazık. Her an bir şeyler olacağından, serserilerin mekanda olmasından dolayı çok ama çok rahatsızız. Tesisten kimse yararlanmıyor. Kozan´daki vatandaşlar faydalansın diye yapıldı. Ama, ne Kozanlı ne de bir başkası bu tesisi kullanmadan harabe haline geldi? diye tepki gösterdiler.

Çanaklı Mahallesi büyük TOKİ olarak bilinen binaların hemen yanı başında bulunan TOKİ Ticaret Merkezi´nin harabeye dönmesi ve kullanılmaması yürekleri sızlatırken, yetkililerin buraya bir an önce el atıp burayı değerlendirmesi gerekiyor. Yeni eğitim binaları yapmak için yüz binlerce lira para harcanırken, milli servet olan TOKİ Ticaret Merkezi´nin madde bağımlılarına, fuhuş yapanlara ve kötü amaçlı insanlara mesken edilmesi, burası sahipsiz mi? sorusunu akla getiriyor.

TOKİ´de oturan vatandaşlar gerekli yerlere müracaat ettiklerini ancak bugüne kadar burası ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını söylediler. Yüz binlerce liralık milli servetin harabeye dönmesi ve terk edilmesi, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Yurttaşlar, burasının özellikle akşam saatlerinde alkol alan, madde bağımlısı olan, fuhuş yapan ve değişik yasadışı işler yapanlar tarafından mesken haline geldiğini, eşlerinin, çocuklarının ve kendilerinin rahatça sokakta gezemediğini belirtiyorlar.

TOKİ Ticaret Merkezi´nin kaderine terk edilmesine mutlaka birileri dur diyecektir. Ama bu işlemin kısa süre içerisinde gerçekleşmesi lazım.

 

/resimler/2018-8/1/1700349502496.jpg/resimler/2018-8/1/1700568409130.jpg