Anahtar Kelimeler: Muhsin Yazıcıoğlu Kozan’ anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Kozan’da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Kozan’da anıldı

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13. yıl dönümünde Kozan'da dualarla anıldı.

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13. yıl dönümünde Kozan'da düzenlenen anma programı ile anıldı. Büyük Birlik Partisi Kozan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen program, Kozan Belediye Sineması'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ile birlikte, çevre il ve ilçelerin parti başkanları ile birlikte Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, Büyük Birlik Partisi Kozan İlçe Başkanı Gürdal Topal, Muhsin Yazıcıoğlu'nun anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

“Ömrünü vatanına, milletine, dinine adamış, milletin istikbalini şahsi istikbaline tercih ederek her gönülde muazzam bir yer sahip olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir saatlik programla anmanın mümkün olmadığını ifade eden Gürdal Topal, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Daha küçük yaşlarda ömrünü Türk İslam Davasına vakfetmiş olan, Şehit Liderimiz, bizlere bu dava yolunda nasıl yürünür, nasıl yaşanır hayatıyla göstermiş oldu.

Muhsin Başkan; her daim doğrulukla kaybetmeyi, yanlış yoldan giderek kazanmaya tercih etmiş bir millet evladıydı.

12 Eylül’ ün o zor zamanlarında Türkiye’ yi kızıla boyamak isteyenlerin karşısında dimdik durmuş, ülkücü duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiştir.

Gençliğinin en güzel zamanlarında kör zindanları kendisine medresey-i yusufiye eylemiş, mücadelesinden taviz vermemiş, devletine küsmemiş, her karanlık gecenin aydınlık bir sabahı vardır diyerek, yaradanına yaslanmış bir gönül insanıydı.

Cezaevinden çıktığında, cezaevi kapısında bekleyen arkadaşlarına “NERDE KALMIŞTIK” diyerek, cezaevinin, dava taşından toz bile koparamadığını herkese göstermiş oldu.

Siyasette her zaman Allah rızasını ve milletinin geleceğini düşündü.        28 Şubat’ın o soğuk günlerinde herkes bir köşeye kaçarken Muhsin Başkan, “NAMLUSUNU MİLLETE ÇEVİRMİŞ TANKA SELAM DURMAM” diyerek, milletinin yanında durduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

O, milletinin maşeri vicdanında hep yer tutmuş, milletinin gönlünde taht kurmuş bir devlet adamıydı.

Bizim siyaseten durduğumuz yer, Muhsin Başkan’ ın kabrinin başıdır. Muhsin Başkan, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ ın Keş Dağlarında bir suikast sonucu şehit edilmiştir.     Karlı bir Mart günü, Türk Milletinin yüreğine kar değil kor yağmıştır.     Şahadetinden 13 yıl geçmesine rağmen adalet yerini bulmamış,  Muhsin Başkanın katillerinden hesap sorulmamıştır.   Biz Alperenler ve Büyük Birlik Partisi’ nin mensupları olarak bugün Kozan’dan sesleniyoruz:    Muhsin Başkanın bedenini kalleşçe ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz, ama ruhunu ve davasını ortadan kaldıramayacaksınız.

Bugün buradan haykırıyorum; biz Muhsin Başkanın davasını bırakmayacağız. Gün gelecek katillerden de hesap soracağız. Çünkü biz Türk’üz. Muhsin Başkanın bize öğrettiği gibi.

Ben Türk’üm, Türk esir olmaz,

Ben Türk’üm Türk vatansız olmaz,

Ben Türk’üm Türk bayraksız olmaz,

Ben Türk’üm Türk ezansız olmaz,

Ben Türk’üm Türk hürriyetsiz olmaz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Şehit Liderimizin ve helikopterde ona yol arkadaşlığı yapan Basın Şehidi İsmail Güneş’i, diğer arkadaşları Murat Çetinkaya, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Kaya İstektepe’ yi rahmetle anıyorum"ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Kozan İlçe Başkanı Gürdal Topal'ın yaptığı konuşmanın ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Muhsin Yazıcıoğlu'nu hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Düzenlenen anma programında Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı ve helikopterin düşme olayı ile ilgili olarak sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Program sonunda, Kur'an-I Kerim okundu ve dua edildi.