Muhtarlık Seçiminde Heyecan Veren Kura Çekimi!

Muhtarlık Seçiminde Heyecan Veren Kura Çekimi!

Karanebili Mahallesi muhtarlık seçimi nefesleri kesti. Seçimin sonucunda, 70 yaşındaki Mehmet Öztürk ve 29 yaşındaki Mustafa Gani Dincer 50'şer oy alarak eşit oy aldılar. Bu heyecan verici durumda, muhtar kura ile belirlendi.

120 seçmenin bulunduğu mahallede 107 seçmen sandık başına gitmiş ve 7 oy geçersiz sayılmıştı. İki aday da 50'şer oy alarak çekişmeli bir seçim sonucu ortaya çıkmıştı.

Eşitlik sonucunda Kozan İlçe Seçim Kurulu, muhtarı kura çekimiyle belirledi. Kozan Adliyesi'nde gerçekleşen kura çekimi, her iki adayın da heyecanlı bakışları altında gerçekleşti. Kapalı zarflara yazılan isimler, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şevket Kuyruk ve üyelerinin huzurunda çekildi.

Kura sonucunda, muhtarlığa yeniden aday olan Mehmet Öztürk, Karanebili Mahallesi'nin muhtarı seçildi. Seçimden galip çıkan Öztürk, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "İkimiz de eşit oy aldık. Bugün kura çekildi ve kuradan ben çıktım. Heyecanlıyım. Rakibime başarılar diliyorum" dedi.

Seçimi kura ile kaybeden Mustafa Gani Dinçer ise 5 gün kala adaylığa karar verdiğini belirterek, "Ben mutluyum. Muhtarımı tebrik ediyorum. Çalıştım, kazanmak istiyordum ama bu şekilde hayırlı oldu. Muhtarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.

Seçim sonrası iki aday da birbirlerinin elini sıkarak adliye binasından ayrıldı. Bu çekişmeli ve heyecan verici muhtarlık seçiminin sonucu kura ile belli olmuş olsa da, her iki aday da centilmenlik örneği göstererek demokrasiye saygılarını sundular.