Anahtar Kelimeler: havuzmuş

Ne havuzmuş be!!!

Ne havuzmuş be!!!

Yaz bitti. Havuz yine açılmadı. Bir türlü açılarak hizmete giremeyen Kozan Olimpik Yüzme Havuzu yaz aylarının bitmesine rağmen hala açılamadı. Bir türlü ihalesi yapılamadı. Süreç aynı kamlumbağanın yol kat etmesi gibi ilerliyor.

Halk arasında ?Ne havuzmuş be? dedirten Kozan´ın tek yüzme havuzu olan olimpik yüzme havuzunun yapılması gereken ihalesi bir türlü yapılamadı. Kozanspor´a devredilecek denildi, bir türlü devredilemedi. Yaz bitti, havuz faaliyete geçmedi.

Çocuklar yaz aylarında serinlemek için tehlikeli, hatta ölümcül olan, sağlık açısından da hijyenik olmayan sulama kanallarına girdi. Bunları göremeyen yetkililer, havuzun atılması için değil de, sanki açılmaması için mücadele etmiş gibi.

Havuzun birilerine ihale edilerek veya devri yapılarak açılması bu kadar zor muydu? Hangi engeller Havuzun faaliyete geçmesinin önüne geçti. Kim veya kimler buna engel oldu? Neden ihalesi yapılmadı veya yapılamadı? Bu sorular herkesin kafasını karıştırırken, bu tür işlerin çok yavaş ilerlemesi halkta güvensizlik ortamı, güvensizlik ortamı yaratıyor.

Çocukların, gençlerin? kısacası Kozanlıların serinlemek ve spor  amacıyla girebileceği havuz olan olimpik yüzme havuzunun açılmaması herkesi üzdü.

Bu sene olmadı ama gelecek yıl için umutlar yüksek. Havuzun açılması ile ilgili olarak yetkiler yeni sezon açılmadan şimdiden havuzun ihalesini gerçekleştirerek veya devrini yaparak hizmet verdirmek amacıyla bu dosyanın artık kapatılması gerekiyor. Havuzun ne kadar  büyük öneme sahip olduğunu yaz ayının 45 derecelere varan sıcaklarında çocuklar, gençler ve Kozanlılar çok iyi anladı. Geç kalınmadan, bir şeyler aksatılmadan bazı işlerin yapılması gereklidir. Yapılmadığında halkta oluşacak güvensizlik ortamı siyasileri biraz olsun gerecektir. Unutulmamalıdır ki, yapılan her hizmet vatandaş için yapılıyor.