Anahtar Kelimeler: Nihai karar verildi maaşlar .

Nihai karar verildi, maaşlar 7.200 TL

Nihai karar verildi, maaşlar 7.200 TL

Kozan Belediyesi’nin her meclis toplantısında gündeme gelen belediye başkan yardımcılarının maaşlarının belirlenmesi noktasındaki nihai karar verildi. Net olarak Kozan Belediye başkan yardımcıları 7.200 TL maaş alacaklar.

 

 

Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik nedenlerden dolayı Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Gül ve Süleyman Şenoğul’un maaşları asgari ücret olarak belirlenmişti. Konuyu yargıya taşıyan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yargının yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından maaş konusunu yeniden meclise taşıdı. Meclis yargının kararı karşısında belediye başkan yardımcılarının maaşlarının 5.000 TL olmasını bir önceki mecliste onaylamıştı. Ancak, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, maaş konusunu bir kez daha veto ederek meclise gönderdi. Meclis, yargının verdiği kararı da göz önünde bulundurarak belediye başkan yardımcılarının maaşlarının 7.200 lira olmasına oybirliği ile kabul etti.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül, konunun defalarca meclis gündemini meşgul ettiğini belirterek, bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının içerisinde, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki belediye başkan yardımcısının maaşının 160 lira yapılmasını hatırlatarak, aynı şeyin Kozan Belediye Meclisi’nde yapıldığını ima etti. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki belediye meclisi HDP ağırlıkta bir meclis. Maaşıda belirlenen başkan yardımcısıda AK Partili. Cumhur İttifak’ı meclis üyeleri Ruhi Gül’ün benzetmesine karşı çıktılar. Bu benzetmeyi yapmasından dolayı meclisten özür dilemesi istendi. Ruhi Gül, kendisinin özür dilenecek bir söylemde bulunmadığını, üstüne basa basa söyleyerek özür dilemeyeceğini belirti. Kısa süreli gerginliğe neden olan bu konunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.

ŞEHİDİMİZİN ADI CADDEYE VERİLECEK

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Eroğlu, geçtiğimiz hafta içerisinde yıldırım düşmesi sonucu Hakkari'nin Çukurca ilçesi Davuş Tepe üs bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bünyamin Çabuk’un isminin Ağlıboğaz Caddesi'ne verilmesini talep etti. Talep mecliste görüşülmek üzere günden maddeleri arasına alındı. Yarın yeniden toplanacak olan mecliste bu konu meclis tarafından görüşülerek karara bağlanacak.

Kozan belediyesi aralık ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yarın saat 10.00’da başlayacak.