Anahtar Kelimeler: Nurcan Eroğlu Başkanlığına

Nurcan Eroğlu İlçe Başkanlığına Aday

Nurcan Eroğlu İlçe Başkanlığına Aday

Kozan Cumhuriyet Halk Partisi'nde 8 Eylül'de yapılacak olan kongre için ilçe başkanlığına aday olarak çıkan Nurcan Eroğlu, bu ilçede bir kadın olarak ilçe başkanlığına aday olan ilk isim olma unvanını taşıyor.

Nurcan Eroğlu'nun adaylığını resmi olarak duyurduğu parti binasında düzenlenen basın toplantısı büyük ilgi gördü. Bu önemli adım, Cumhuriyet Halk Partisi'nde tarihe geçti. Nurcan Eroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni hem yerelde hem de genelde daha güçlü bir konuma taşımak adına sorumluluk bilinciyle hareket ediyorum" dedi.

Nurcan Eroğlu, partililere şu sözlerle seslendi: "Her zamankinden daha umutlu, daha azimli ve daha heyecanlıyız. Başaracağımıza inanıyorum. Bu amaçla 8 Eylül'de yapılacak ilçe kongremizde ilçe başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Bu onurlu ve şerefli görev için tüm delegelerimizden desteklerini bekliyorum."

Nurcan Eroğlu, 23 Ocak 1979 tarihinde Adana'nın Kozan ilçesinde doğdu ve eğitim hayatını burada tamamladı. 5 yıldır Kozan'da düğün salonu işletmeciliği yapmakta olan Nurcan Eroğlu, evli ve üç çocuk annesidir. Ayrıca, iş insanı olan eşi Fatih Mehmet Eroğlu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Kozan ilçe kadın kollarında aktif olarak görev almaktadır.

Basın toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Kadım Kolları Başkanı Oya Tekin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kozan Kadın Kolları Başkanı Belgin Serttaş’da katıldı. Kalabalık bir grup da toplantıda yer alarak Nurcan Eroğlu'na tebriklerini iletti.

Nurcan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ni daha iyi yerlere taşımak için elinden gelen mücadeleyi göstereceğini ifade ederken, konuklar da başkanlığının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiler.

Kozan Cumhuriyet Halk Partisi'nde gerçekleşen bu tarihi adım, kadınların siyasetteki etkisini ve katılımını daha da güçlendirecek gibi görünüyor.