ODA BAŞKANI AÇIKLADI: EK BİNA SATIŞININ ŞAŞIRTICI SEBEBLERİ

ODA BAŞKANI AÇIKLADI: EK BİNA SATIŞININ ŞAŞIRTICI SEBEBLERİ

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Azgın, odalarının ek binasının satışıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyerek, oda ek binasının satışının sebeblerinden birinin Ferit Kökyıldırım olduğunu söyledi.

Azgın, gazetemize yaptığı beyanatta, "Odamızın ek binasının satılmasının yegane sebeplerinden birincisi Ferit Kökyıldırım" ifadelerini kullandı.

 

Ferit Kökyıldırım'ın seçimi kaybettikten sadece iki ay sonra odalarına icra davası açarak para talep ettiğini belirtti. Bu açtığı davadan dolayı mahkeme masrafları ve avukat ücretlerinin dahil odaya ayrı bir külfet oluşturduğunu ifade eden Azgın "İcra süreci, odanın mal varlığının satılması ve kendisine para verilmesi anlamına geliyor" diyen Azgın, bu durumun kendilerini şaşırttığını ve Kökyıldırım'ın bu olayı gizlemeye çalıştığını ifade etti.

 

Azgın, pandemi süreci ve deprem gibi afetlerin yaşandığı dönemlerde odada yeterince aidat toplayamadıklarını ve bu nedenle borçlarının biriktiğini söyledi. Yasal olarak toplanamayan bu borçların altında da Kökyıldırım'ın da imzasının bulunduğunu vurgulayan Azgın, "Kendisi, haberim yok diyerek kendini temize çıkarmaya çalışıyor, ancak her türlü yapılan işin içinde imzası var" şeklinde konuştu.

 

Azgın, odalarının ek binasının satılmasıyla ilgili amacın ise borçlarını ödeyip temize çıkmak olduğunu dile getirdi.

 

Azgın, "Ek binanın artık ihtiyaçlarını karşılamaması amacıyla satılmasını istedik. Atıl vaziyetteki ek oda binasının esnaflara hizmet verme gibi bir amacı olmadığı gibi masrafları ve yükleri de bulunuyor. Bu durumdan kurtulmak için satışın gerçekleştirilmesini talep ettik" dedi.