Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Bizler için çalışıp çabalayan, fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli günlerden bir tanesi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenle

 

Bizler için çalışıp çabalayan, fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli günlerden bir tanesi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bu sabah saat 10.00´da İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Çelenk koyma töreninin ardından 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Kozan´da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Pazartesi günü Kazım Karabekir Anadolu Lisesi organizatörlüğünde düzenlenecek program ile kutlanacak.

Türkiye´de 1981´den beri, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 24 Kasım 1928´de Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu Atatürk´e millet mektepleri başöğretmenliğini 11 Kasım 1928´de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan 24 Kasım´da millet mektepleri talimatnamesinin yayınlanması ile resmileştirilmiştir.

Atatürk´ün 100. doğum yıldönümü olan 1981´de Başöğretmen olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, çok kıymetli öğretmenlerimize hayatlarında başarılar diliyor, hayatlarını kaybetmiş bütün öğretmenlerimize Allah´tan rahmet kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyoruz.