Anahtar Kelimeler: Okullar Bugün Açıldı

Okullar Bugün Açıldı

Okullar Bugün Açıldı

8 Haziran´da başlayan 3 aylık yaz tatili bitti. Bugün okullarda ilk ders zili çalarak öğrenciler ders başı yaptı.

8 Haziran´da başlayan 3 aylık yaz tatili bitti. Bugün okullarda ilk ders zili çalarak öğrenciler ders başı yaptı.

8 Haziran tarihinde Kozan´da 125 okulda 30 bine yakın öğrenci karnelerini alarak 3 aylık tatile girmişti. 3 aylık tatilin ardından bugün ders zili yeniden çaldı ve 30 bin civarındaki öğrenci bugün ders başı yaptı.

Birinci sınıfa ve anasınıfına yeni başlayan öğrenciler geçtiğimiz hafta başı ders başı yapmıştı.

Kozan´da 125 okulda 2 bine yakın öğretmen ders mesaisine başladılar.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 1 sınıfa 2.534 öğrenci başlarken, eğitim ve öğretimin ilk kademesi olan ana sınıfına ise 2.756 öğrenci başladı. Ortaöğretime 8.980, ortaokula 9.027, ilkokula ise 8.659 öğrenci başladı.

Okula yeni başlayan öğrenciler 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları ifade ettiler;

?Yaz tatili boyunca ailemizle gezdik, eğlendik. Şimdi ders başı. Hem arkadaşlarımızı hem de öğretmenlerimizi çok özledik. Yeni eğitim ve öğretim yılında yeni şeyler öğrenerek hayatımızı daha da renklendireceğiz. Okula başlamak bizim için bir üzüntü değil bizim için bir sevinçtir? dediler.

Okulların açılması ile birlikte masrafları da İkiye katlanan veliler ise, ?3 aylık yaz tatili bitti. Artık çocuklarımızı okula gönderme vakti. Okulların açılması demek, bizlerde ek masraf demek. Günümüz şartlarında bir çocuğa ortalama 500 lira para harcıyoruz. Bu da bize ekstra bir ekonomik girdi olarak yansıyor ama her şeyden önemlisi çocuklarımızın eğitimi ve geleceğidir. Para bir şekilde halledilir. Yeter ki, çocuklarımız okusun? dediler.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, Kozan merkez ve köylerinde eğitim ve öğretime başlayan bütün öğrencilere, öğretmenlere 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başarı, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.