Olimpik Yüzme Havuzu neden açılmıyor?

Olimpik Yüzme Havuzu neden açılmıyor?

Kozanlıların gidip eğlenebileceği, serinleyebileceği yüzme etkinliği gerçekleştirebileceği tek yer olan Olimpik Yüzme Havuzu Haziran ayının 21´ine gelinmesine rağmen hala açılmadı. Sebebi nedir? NEDEN açılmıyor?

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayının başlarında açılarak hizmet vermeye başlayan Olimpik Yüzme Havuzu, bu yıl Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen açılmıyarak, hizmete girmedi. Kozanıların özellikle de gençlerin gidip eğlenebileceği, serinleyebileceği tek mekan olan Olimpik Yüzme Havuzu´nun bugüne kadar açılıp hizmete girmemesi kafalarda çeşitli soru işaretleri uyandırıyor.

Gençler, tehlikeli olan Kozan Barajı´na veya sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışıyor. Bu da tehlike çanlarının çalmasına sebep oluyor. Okulların kapanmış olması, havaların ısınmış olması, yaz aylarının başlamış olması Olimpik Yüzme Havuzu´nun açılması için yeterli değil mi? Yetkililerin elbette bu konu ile ilgili olarak bir açıklaması olacak ama vatandaş yüzme havuzunun açılmasını dört gözle bekliyor.

Aileler, çocuklarının pis ve tehlikeli olan sulama kanallarında yüzmesini ve serinlemesini istemiyor. Daha temiz ve hijyenik koşullarda verilen hizmetten faydalanmak istiyor. Bunu yapacak olan da belediyedir. Maddi imkansızlıklar içerisinde boğuşan belediyenin yüzme havuzunu faaliyete geçirerek bir an önce gelir elde etmeye başlaması gerekiyor. Yoksa yaz tatili Temmuz-Ağustos aylarında tamamlanarak bitecek. Havuz, Mayıs veya Haziran ayının başında hizmete girmesi gerekiyor. Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından. Kozan´ın tek Olimpik Yüzme Havuzu´nun bir an önce sorunu her neyse giderildikten sonra hizmete açılmasını Kozanlılar özellikle de gençler dört gözle bekliyorlar.