Anahtar Kelimeler: KÖPRÜSÜNE ÇÖZÜM BULUNSUN

ÖLÜM KÖPRÜSÜNE ÇÖZÜM BULUNSUN

ÖLÜM KÖPRÜSÜNE ÇÖZÜM BULUNSUN

Kozan-Feke Karayolu 8. Km’sinde bulunan Kozan Barajı'ndaki köprü, giriş ve çıkışındaki darlığı nedeniyle birçok kazaya sahne oluyor.

Yıllar önce inşa edilen köprü, günümüzdeki yoğun trafik akışını karşılayamıyor ve bu da kazalara yol açıyor.

Söz konusu köprüde meydana gelen kazalar bazı vatandaşların hayatına mal olurken, bazı vatandaşlar da yaralanıyor ve maddi kayıplar yaşıyor. Bu kadar kaza olmasına rağmen yetkililerden herhangi bir çalışma yürütülmemesi tepkilere neden oluyor.

Erciyes Medya olarak daha önce de gündeme getirdiğimiz bu köprünün durumu ile ilgili bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Bu köprüye bir çözüm bulunması gerekiyor. Köprünün genişletilmesi veya yenisinin yapılması için gerekli teknik incelemeler başlatılmalı ve bir an önce gerekli önlemler alınmalıdır.

Özellikle bu yolu ilk kez kullanan sürücüler, köprüyü kullanırken büyük zorluklar yaşıyor ve zaman zaman tehlikeli durumlar ortaya çıkıyor. Kozan istikametinden Feke istikametine giden bir araç ile köprü üzerinden Kozan istikametine gelen bir araç arasında kafa kafaya çarpışma riski oldukça yüksek.

Vatandaşlar, bu konuda sorumluluğun valilik, kaymakamlık, Karayolları Genel Müdürlüğü ve milletvekilleri gibi yetkililerde olduğunu söylüyor. Yetkililerden bir an önce teknik inceleme başlatıp yapılacak çalışmaların ardından gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar. Aksi takdirde bundan sonra yaşanacak her trafik kazasının, her can kaybının, her yaralanmanın ve her maddi kaybın sorumlusu bu köprüyü yapmayanlar olacak.

Yetkililer bu konuda sessiz kalmaya devam ederse, Kozan Feke köprüsü can yutmaya devam edecek. Bu köprünün acilen çözüme kavuşturulması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.