Anahtar Kelimeler: ÖNCE MAHALLEM SONRA AİLEM

?ÖNCE MAHALLEM SONRA AİLEM?

?ÖNCE MAHALLEM SONRA AİLEM?

Kozan Cumhuriyet tarihinin ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçen Taş Mahallesi´nde 2. defa yeniden muhtar seçilen Neslihan Ak ?Muhtarlarımızı Tanıyalım? köşesinin bu haftaki konuğu oldu.

Neslihan Ak, muhtar olmasındaki etkenleri, mahallesinde yaşanan sorunları, istek ve taleplerini Kozan Ekspres Gazetesi ile paylaştı. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Taş Mahallesi için muhtar adayı olan Neslihan Ak, 249 oy alarak Taş Mahallesi´nin 2019-2024 yılları arasındaki muhtarı olarak göreve 2. defa başladı.

Mahallesini seven, mahallesi ile her zaman içli dışlı olan Neslihan Ak, ?Önce Mahallem Daha Sonra Ailem? sloganıyla mahalle sakinlerinin gece gündüz her daim yanında olmaya çalışıyor.

Neslihan Ak kimdir?

1985 yılında Kozan´da doğan Neslihan Ak, Murat Ak ile evli. 1 çocuk annesi olan Neslihan Ak, Taş Mahallesi´ni çok seviyor ve mahallesinin gece-gündüz sorunları için mücadele etmeye çalışıyor.

KOZAN´IN İLK KADIN MUHTARI

Kozan Cumhuriyet tarihinin ilk kadın mahalle muhtarı olarak tarihe geçen Neslihan Ak, bu sorumluluğun büyük olduğunu ve sorumluluğunu yerine getirmek için mücadele ettiğini dile getirdi. Neslihan Ak, ?Mahallelime çok teşekkür ediyorum. Bizleri Mahalle muhtarlığına layık gördükleri için. Biz, hiçbir zaman mahallelimizi yalnız bırakmadık. Mahalle sakinleri en ufak bir şeyde dahi muhtarlarını bulduğu için gayet memnunlar. Elimden geldiği kadar da sonuna kadar mahallelinin yanındayım. Kadın muhtar olmam nedeniyle işimi daha iyi yapmak için mücadele ediyorum. İşimi severek yapıyorum. Bu işte her zaman erkeklerin değil, kadınların da yer alması gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan kadın erkek değil, önemli olan başarmaktır. Zorlandığım hiçbir nokta yok. Yaptığım işleri her zaman başarmayı bilmişimdir? ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinde 249 oy aldı

31 Mart yerel seçimlerinde 2. kez mahalleye muhtar adayı olan Neslihan Ak, kendisi ile birlikte 2 aday ile seçimlere girdi. 530 civarında seçmeni bulunan Taş Mahallesi´nde, 450 seçmen sandığa gitti. Bu oyların 249´unu alan Neslihan Ak, mahalle sakinlerinin desteği ile yeniden Muhtar seçildi.

?Mahallelim ile muhtar-seçmen ilişkisi hiçbir zaman olmadı?

Mahalle sakinleri ile içli dışlı olan Ak, mahalle sakinleri ile anne-baba, kardeş-abi yani kısacası bir aile gibi geçindiğini ifade etti. ?Mahallemizde muhtar seçmen ilişkisi kesinlikle yok? diyen Muhtar Neslihan Ak, Muhtar olmasın da kendisine en büyük cesareti veren başta eşi Murat Ak ve mahalle sakinlerinin güveni olduğunu da sözlerine ekledi. ?Önceki dönemde ve yeni dönemde hiçbir zaman mahalle sakinlerimi, devlet dairelerine yalnız göndermedim? diyen Neslihan Ak, ?Hiçbir zaman halkımızın sorunlarını geri çevirmedim? dedi. Önceki dönemde mahalleye yapılacak hiçbir hizmeti, belediyenin geri çevirmediğine de dikkat çeken Neslihan Ak, mahalle sakinlerinin kendisine sonuna kadar güvendiğinin de altını çizdi.

?Şu anki belediye ile eski belediye arasında dağlar gibi fark var?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından YSK ataması ile Kozan Belediye Başkanı olan Kazım Özgan´ın yeni oluşturduğu ekiple bugüne kadar herhangi bir toplantı yapılmadığına dikkat çeken Neslihan Ak, önceki dönem Belediye Başkanı Musa Öztürk ve ekibi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. ?Benim kepçem, benim kamyonum yok. Bu tür hizmetleri belediye verir? diyen Neslihan Ak, en küçük problem olan çöp konteynırları alınmasında dahi Kozan Belediyesi´nin çözüm üretemediğine de dikkat çekti.

?Büyük sıkıntılarımız yok?

Taş Mahallesi Muhtarı Neslihan Ak, mahallenin eski mahalle olması sebebiyle fazla sorunlarının olmadığını dile getirdi. ?Çöp, elektrik gibi sorunlarımız var. Yollarımız ve altyapımız şimdilik iyi? diyen Neslihan Ak, kale arkası olarak bilinen yerde yaklaşık 40 evde hala kanalizasyonun olmadığını dile getirdi. Burada yaşanan kanalizasyon sorununun imar planından kaynaklandığını ifade eden Neslihan Ak, ?Bu sorun giderildikten sonra buranın altyapı sorunu giderilecek? diye konuştu. Daha önce Büyükşehir Belediyesi´ne altyapı ile ilgili olarak dilekçe verildiğini de sözlerine ekledi.

?Mahalle sakinleri bana kolayca ulaşabiliyor?

İlk seçildiği günden bu yana mahalle sakinleri ile irtibatını hiç kesmeyen Neslihan Ak, telefonunun 24 saat açık olduğunu, Kozan´da veya Adana´da herhangi bir toplantısı olmazsa mahalle sakinlerinin kendisine kolayca ulaşabildiğini de söyledi. Mahalle sakinlerinin sorununu çözme noktasında vatandaşlarla birlikte hareket ettiğini dile getiren Neslihan Ak, ?Mahalle sakinlerim ne zaman isterse bana ulaşabilir? dedi.

?Manastır´da bulunan parkta sorunlar var?

Mahalle Muhtarı Neslihan Ak, Manastır içerisinde bulunan parkta bazı eksikliklerinin olduğunu dile getirdi. Ancak en büyük sorunun park üzerinde bulunan büyük kayaların düşme riski olduğunu söyledi. Bununla ilgili olarak gerekli yerlere müracaat edildiğini belirten Neslihan Ak, ?Buraya ivedilikle bir önlem alınması gerekiyor. Aksi takdirde kötü sonuçlar doğurabilir? ifadelerini kullandı. Aynı şekilde Taş Mahallesi Yankı Sokak üzerinde de kaya düşme tehlikesinin olduğunu dile getiren Neslihan Ak, her iki yerle ilgili olarak gerekli yerlere müracaat edildiğini belirtti. Herhangi bir yaralanma veya başka bir olay olmadan buralara ivedilikle el atılması gerektiğinin altını çizdi. Neslihan Ak, Manastır içerisinde bulunan parkta güvenlik görevlisinin olmamasının da bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Mahalle sakinlerinin ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan parka bir güvenlik görevlisi verilmesinin de şart olduğunu sözlerine ekledi. Neslihan Ak yine park içerisinde muhtarlık binası olmasının da gerekliliğine vurgu yaptı.

?Diğer mahallelere bir defa ilaç sıkılırken, bizim mahalleye iki defa sıkılmalı?

Taş Mahallesi Muhtarı Neslihan Ak, kale eteklerinde bulunan bir mahalle olmaları sebebiyle kaleden aşağıya çok tehlikeli yılanların ve böceklerin geldiğini ifade etti. Bundan dolayı mahallenin sıklıkla ilaçlanması gerektiğinin altını çizdi. Kale eteklerinde bulunan mahalleyi zarar verici hayvanlardan korumak için alınacak önlemlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

?Mahalleye yenilikler kazandırdı?

Taş Mahallesi Muhtarı Neslihan Ak, seçildiği günden bu yana mahalle sakinlerinin sorunlarıyla içli dışlı olarak mücadelesine devam ediyor. Mahalle sakinleri ile her Ramazan ayında iftar yemeğinde bir araya geldiklerini, herhangi bir cenaze veya düğün merasimi için sandalye ve masa hizmetini mahalleye kazandırdıklarını ifade eden Neslihan Ak, daha fazla yenilik ve çalışma için mahalle sakinleri ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

?Aileme vakit ayıramıyorum?

Neslihan Ak, muhtarlık görevinden dolayı ailesine fazla vakit ayıramadığını dile getirdi. Belli zamanlarda akşam saat 9-10´a kadar dahi mahallesi için çalıştığını ifade eden Neslihan Ak, muhtarlık görevinden fırsat buldukça ailesine vakit ayırabildiğini sözlerine ekledi. Ama her ne olursa olsun, mahallesini ailesi gibi gördüğünü ifade eden Neslihan Ak, ?Önce mahallem sonra ailem? dedi.

Kozan Ekspres Gazetesi´nin ?Muhtarlarımızı Tanıyalım? köşesine, Kozan Cumhuriyet tarihinin ilk kadın muhtar olma ünvanını taşıyan Neslihan Ak konuk oldu. Neslihan Ak, mahallesinde yaşanan sorunları, yaptığı çalışmaları ve çalışma prensiplerini anlattı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak Neslihan Ak´a bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.