OTOPARK SIKINTISI ORTADAN KALKIYOR

OTOPARK SIKINTISI ORTADAN KALKIYOR

Geçtiğimiz günlerde yıkım işlemleri başlatılan eski Kozan Devlet Hastanesi´nin yıkımı tamamlandı. Devlet Hastanesi´nin eski binasının yeri otopark olacak şekilde dizayn edildi.

Yeni Kozan Devlet Hastanesi´nin yapılmasının ardından eski Devlet Hastanesi´nin yıkılması için karar alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda, yıkılacak binanın yeri otopark olarak değerlendirilecek ve bu otoparka sadece hastanede çalışan personeller araçlarını park edebileceklerdi. Geçtiğimiz günlerde yıkım işlemleri başlatılan eski binanın yıkımı tamamıyla bitirildi. Yıkım ekibi işlerini bitirdikten sonra binanın zemini otopark olacak şekilde dizayn edildi. Zeminin oturmasının ardından hastanede çalışan personellerin araçlarının bu otoparka park edilmesi bekleniyor.

HASTANE ÇEVRESİNDEKİ OTOPARK SIKINTISI BİTECEK

Bina yıkımının ardından otopark olarak kullanılacak eski hastane binasının yerine hastanede çalışan personellerin araçlarının park edilmesi bekleniyor. Böylelikle yeni hastane binası çevresinde bulunan otoparkların büyük bir çoğunluğunun boşalarak vatandaşlara yönelik hizmet vermesi bekleniyor. Vatandaşlar hastane çevresinde 3 veya 4 tur atmak zorunda kalmayacaklar.

ZEMİNİN OTURMASI BEKLENİYOR

Yıkılan binanın yeri toprak ve molozlarla dolduruldu. Bu zeminin oturması için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Geçen sürenin ardından burası gerekli işlemler yapılarak otopark olarak kullanılacak. Bu surenin de yaklaşık 2 veya 3 ay içerisinde olması bekleniyor.

VATANDAŞLAR DURUMDAN MEMNUN

Eski binanın yıkılarak otopark haline getirilmesi haberini alan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Vatandaşlar; ?Hastane çevresinde 3 veya 4 tur atmadan boş yer bulmak imkansızdı. Şimdi personel buraya araçlarını park ederse, biz rahat rahat yer bulabileceğiz? ifadelerini kullanarak bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiler.