Anahtar Kelimeler: ÖZGAN’ KARALAR’ MECLİS’ CEVAP

ÖZGAN’DAN KARALAR’A MECLİS’TEN CEVAP

ÖZGAN’DAN KARALAR’A MECLİS’TEN CEVAP

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın kendisi hakkında söylediği "Sen Cumhuriyet düşmanı mısın?" söylemine meclisten cevap verdi.

Kozan Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde düzenlenen Şehit Kubilay Parkı'ndaki Kıraç konserindeki sözlerine cevap verdi. Kazım Özgan, Filistin'de 10.000'e yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirterek, 20-21-22 Ekim tarihlerinde düzenleyecekleri festivali iptal ettiklerini ve Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusunu en iyi şekilde kutlamak için her tarafa bayrak astıklarını ve 29 Ekim akşamı vatandaşların da katılımı ile büyük bir bayrak yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kendisinin Cumhuriyet düşmanı olmadığını belirtti ve konser duyurusu ile ilgili resmi başvurunun yapılmadığını da kaydetti. Ayrıca, bugüne kadar yapılması gereken Kozan atık su arıtma tesisinin hala projesinin hazır olmadığını, bunun da masaya yatırılarak Zeydan Karalar'a neden yapmadın sorusunun sorulması gerektiğini ima etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Zeydan Karalar'ı eleştirdiğini ifade etti ve kınadığını sözlerine ekledi. Kendisinin belediye başkanı olduktan sonra 5 yıl boyunca Kozan'a neler yaptığını masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, bazı meclis üyeleri Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a Kozan'la ilgili yapılmayanları ve yapılacakları Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söylemenin daha iyi olacağını ifade etti. Belediye Başkanı da, "Elbette konuşurum" ifadelerini kullandı.