Anahtar Kelimeler: ÖZGÜNER ‘HALKIN EDİLEMEZ’

ÖZGÜNER, ‘HALKIN MALI GASP EDİLEMEZ’

ÖZGÜNER, ‘HALKIN MALI GASP EDİLEMEZ’

Kozan ilçesinde, küçük sanayi ile yeni yapılan sanayi sitesi arasında kalan sokakta yol yapım çalışması başlatıldı. Ancak bu çalışma, bölgedeki esnafın tepkisini çekti.

9269 Sokak'ta iş yeri bulunan Mukadder Özgüner, belediyenin yaptığı çalışmanın yol genişliğini düşürdüğünü ve yağmur yağdığında iş yerlerinin su altında kaldığını iddia etti.

Özgüner, "Sokaktaki yol genişliği 12 metre. Yeni yapılan sanayi sitesindeki iş yerleri yapılırken binaların önünde bulunan kot yüksekliği fazla bırakıldı. Bu bir hatadır. Şimdi belediye bu kot yüksekliğini aşağı indirmek için buraya yol yapma bahanesiyle bu kot yüksekliğini halkın olan yoldan çalıyor ve yolun genişliğini düşürüyor. Yol neredeyse 4 metre daha daralıyor. 12 metrelik yol 8 metreye düşüyor. 2 tane araba yan yana geçecek olsa sıkıntı oluyor. Ben bunu defalarca dile getirdim ancak beni dinleyen olmadı. Konuyu gerekli yerlere de şikayet etmeyi düşünüyorum. Neden halkın belediyesi olarak kendini lanse eden belediye halkın malına birilerine peşkeş çekmek için gasp ediyor bunu anlamış değilim" dedi.

Yağmur yağdığında su altında kalıyoruz

Özgüner, yağmur yağdığında da iş yerlerinin su altında kaldığını belirterek, "Yağmur yağdığında bizim iş yerleri yukarıdan gelen sularla doluyor. Bundan da çok mağduriyet yaşıyoruz. Benim zararlarım oluyor. Buna da çözüm bulunmasını istiyorum. Eğer belediye bu kot yüksekliğini yoldan çalarak yapmaya devam ederse alt tarafta kalan bütün iş yerleri yağmur yağdığında su altında kalmaya devam edecek" diye konuştu.

Belediyeden açıklama bekleniyor

Özgüner'in iddiaları üzerine Kozan Belediyesi'nden bir açıklama bekleniyor.