Polis Halkın Huzuru İçin Sokakta

Polis Halkın Huzuru İçin Sokakta

Kozan´da halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için yaklaşık 300 polis sokağa indi, ?Huzur 2? uygulaması yaptı.

Kozan´da halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için yaklaşık 300 polis sokağa indi, ?Huzur 2? uygulaması yaptı.

Geçtiğimiz aylarda ?Huzur 1? adı altında uygulama yapan polisler ?Huzur 2? uygulamasıyla yine halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla sokağa indi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü´nden gelen Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekipleri, Terörle Mücadele ekipleri, Narkotik ekibi, Yunus ekibi ve Özel Harekat polisleri Kozan cadde ve sokaklarında şüpheli şahıs ve işyerleri üzerinde uygulama yaptı.

Kozan´da gündüz saatlerinde başlayan uygulamalar gece geç saatlere kadar sürdü. Özellikle, akşam saatlerinde yoğunlaşan uygulamalarda Arap Camii, Kozan Lisesi ve Kozan Ortaokulu kavşağında polisler uygulama yaptı.  Birkaç grup polisde umuma açık yerlerde GBT sorgusu ve işyeri kontrolleri yaptılar. Yapılan kontroller sonucunda, trafik yönünden 145 araç sorgulandı, 11 araca cezai işlem uygulandı, 2 araç ise trafikten men edildi.

Uygulamalara ?Şans? isimli narkotik köpeği de eşlik etti.  Gündüz saatlerinde başlayan uygulamalar neticesinde 2 ruhsatsız tüfek ve bir kurusıkı tabanca da ele geçirildi.  Toplamda 311 kişinin GBT sorgusuyapıldı, yapılan sorgulamalar sonucunda araması bulunan iki kişi yakalandı. Yapılan uygulamalar sonucunda yaklaşık 10 bin liraya yakın para cezası kesildi.

Halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adana´dan gelen ekiplerin ortaklaşa düzenlediği uygulamaları gören vatandaşlar ?Bizlerin güvenliği için polislerimiz 24 saat görevi başında. Kozan´da son birkaç haftadır bazı olaylar gerçekleşmektedir, bunların neticesinde böyle uygulamaların yapılması bizleri memnun etmektedir. Bu tür uygulamaların devamlılığının esas olması gerekmektedir. Polislerimize başarılar diliyoruz. Allah onların yar ve yardımcıları olsun? dediler.

/resimler/2018-3/20/1243405168782.jpg/resimler/2018-3/20/1245097983133.jpg/resimler/2018-3/20/1246092202999.jpg