“Şarkılar Bizi Söylüyor, Biz Söylüyoruz”

“Şarkılar Bizi Söylüyor, Biz Söylüyoruz”

“Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında 81 ilde 999 Halk Eğitimi verilecek. Merkezler ve dünyanın en kalabalık korosu için çalışmalar sürüyor.

 

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu etkinliklerde kursiyerler bir koroda şarkı söylemenin ve müziğe yakınlaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ses güzelliği veya yeteneği aranmayan amatör koroların kapısı 15 yaş üstü herkese açıktır.

Konservatuar mezunu şeflerin yönetiminde kurulan koro kurslarında Türk müziğinin seçkin eserleri okutulmaktadır. Oluşturulan Türk Müziği korolarında rast, muhayyerkurdi, hicaz, kurdilihicazkar, hüseyni, suzinak, muhayyer, uşşak ve segah makamlarında 100 eser arasından seçilen şarkılar icra edilmektedir.

Proje kapsamında oluşturulan korolar ilk konserlerini 2023 Ocak ayında verecekler. Yine il genelinde en başarılı olduğu tespit edilen koro, başka bir ilde konser verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği “Şarkılar Bizi Söylüyor, Biz Söylüyoruz” projesi kapsamında stadyum konseri verilecek ve 15 bin kişilik dev koro için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapılacak.

Proje kapsamında Kozan Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim veren Şef Muzaffer ATICI, katılımın oldukça yüksek olduğunu, vatandaşların ilgisinin devam ettiğini ve kısa sürede güzel işler yaptıklarını belirtti.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi müdürü İsmail Bünyamin AKBULUT Proje kapsamında Türk Sanat Müziği Korosunun kurulduğunu, koroda farklı meslek gruplarından 38 koristin bulunduğunu, çalışmaların çok keyifli geçtiğini ayrıca 18 Ocak 2023 tarihinde Kozan Belediye Sinema Salonunda saat 19:00 da Konser programlarının gerçekleştirileceğini söyledi. Konser davetiyelerinin ileride belirlenecek bir tarihte ücretsiz olarak Halk Eğitimi Merkezinden dağıtılacağı belirtildi.