Sedefoğlu: ?Çalışan 100 tane CHPli yoktu, hangi CHPliyi korudun??

Sedefoğlu: ?Çalışan 100 tane CHPli yoktu, hangi CHPliyi korudun??

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı´nın ?işçi çıkarmaları? ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya karşı bir açıklama yayınladı. CHP İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu : ?16 bin işçi arasında 100 tane CHP´l

Milliyetçi Hareket Partisi Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kozan Belediyesi´nden çıkartılan işçilerle birlikte Ülkü Ocakları bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirmiş, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

?Büyükşehirde çalışan eskiden kalma farklı farklı partilerden insanlar vardı. Biz, bu insanları korumaya aldık. CHPli vatandaşlarımız da vardı. Bizzat onları ben korudum. Çünkü, hepsi işini yapıyor çalışıyordu?

Nihat Atlı´nın bu açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu karşı açıklama yaptı. Bünyamin Sedefoğlu, 25 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının Adana´da olmadığını göz önünde bulundurarak, yaklaşık 16 bin civarındaki işçiden 100 tane Cumhuriyet Halk Partili olmadığına belirterek, ?Hangi Cumhuriyet Halk Partiliyi korudun? diyerek MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı´ya gönderme yaptı.

Sedefoğlu yaptığı açıklamasına, ?Cumhuriyet Halk Partisi köklerini Kurtuluş Savaşı´ndan alan köklü bir partidir? ifadesini kullanarak açıklamasına başladı. Sedefoğlu; ?Adana´da 25 yılda iktidarımız olmadı. Adana´yı 25 yıldır MHP, AKP gibi özellikle son yıllarda birbirlerine yakın olan zihniyetler yönetti. Son 5 yıldır Adana yerelde, MHP iktidardı. Nasıl yönettiğine, başarılı veya değil halkımız sandıkta cevabı verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi borç yatağında birçok sıkıntılarla devir alınmıştır. 25 yılda yerelde iktidar olmayan Cumhuriyet Halk Partisi nasıl oldu da, belediyeye işçi almış ve bunlar birileri tarafından korunmuş. Belediyedeki yaklaşık 16 bin personelden 100 tane Cumhuriyet Halk Partili personel yoktur? ifadelerini kullandı.

İşçi çıkarmalarının nedenini ise, ekonomik şartlara bağladı. ?Belediye gelirlerinin yaklaşık yüzde yetmişi çalışan maaşlarına gidiyor. Bu şekilde belediye yönetmek, hizmet yapmak mümkün değil? dedi.

Büyükşehirde gerçekleştirilen işçi çıkışlarına da değinen Sedefoğlu; ?İşçi çıkışlarının sebebi siyasi olsa, tamamının çıkışları verilmesi lazım. Cumhuriyet Halk Partisi emekçiye en fazla saygı duyan partidir. Emek vermeden, alın teri dökmeden, fazladan maaş alan personellerin liyakata bağlı olarak çıkışları yapılmaktadır. Üstelik çıkış yapılan personellerin yerine yeni personel alınmıyor. Önceki iktidarlar toplu çıkış, toplu alım yapıyorlardı? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın dürüst, mert kişiliğinin yanında hizmetleri, halka yakınlığı ile gönüllere taht kurmuş bir başkan olduğunu ifade ederek; ?Kozan halkı Cumhuriyet Halk Partisi´ne ve belediye başkanı Sayın Zeydan Karalar´a güvensin. Biraz zaman, biraz sabır. Her şey çok güzel olacak? diyerek açıklamasını tamamladı.

Bu açıklamanın ardından MHP kanadından nasıl bir cevap gelecek merak konusu.