Şehir içi dolmuşlarda klima çalışsın

Şehir içi dolmuşlarda klima çalışsın

Kozan ilçe merkezindeki şehir içi dolmuşlarda klima çalışmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Kozan dolmuşlarında yolculuk yapan vatandaşlar 35-40 dereceleri gören hava sıcaklığına rağmen, klimaların çalışmamasına tepki gösteriyorlar. Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda, Kozan Adana arasında çalışan dolmuşlarda ve Adana İl merkezindeki dolmuşlarda klima çalıştırmak mecburi. Ancak, şehir içi dolmuşlarla ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir karar alınmadı. Bundan dolayı da boşlukta olan kooperatif üzerinde herhangi bir cezai yaptırım uygulanamıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının denetiminde olan dolmuşlardaki, klimaların çalışıp çalışmadığının kontrolü ve denetimi yapılamadığından vatandaşlarda bu konu ile ilgili olarak gazetemize şikayette bulundular. Vatandaşlar; ?Yaz aylarında 35-40 dereceleri bulan hava sıcaklığına rağmen dolmuşlarda klima çalışmıyor. İnsanlar terleyip terleyip dolmuşlara biniyorlar. Bu da kötü bir kokuya neden oluyor. Bu kokulardan dolayı da çeşitli hastalıklar meydana gelebiliyor. Dolmuşlarda klimalar çalışsın. Biz daha temiz, daha ferah bir şekilde yolculuk yapmak istiyoruz. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz. Yetkililer sesimizi duysun? diye konuştular.

Adana il merkezinde ve Kozan Adana arasında klima çalıştırmadan seyreden dolmuşlara 320 TL cezai işlem uygulanıyor. Adana bölgesinin sıcak ve nemli bir iklime sahip olması nedeniyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından böyle bir karar alındı. Bu kararın, Kozan şehir içi dolmuşlara da uygulanması yerinde alınacak bir karar olacaktır. Karar olmasa dahi, dolmuşçuların vatandaşların bu talebine yönelik klimaları çalıştırması gerekmektedir. Aksi takdirde sıcak havalarda vatandaş toplu taşımada çile çekmeye devam edecek.