Anahtar Kelimeler: Şehit eşine anlamlı süpriz

Şehit eşine anlamlı süpriz

Şehit eşine anlamlı süpriz

Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak ve polis memurları, mesai arkadaşları şehit polis memuru Erman Tosun’un öğretmen olan eşi Aslıhan Tosun’u okulunda ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladılar.

Görevi sırasında bölücü terör örgütü PKK tarafından açılan ateş sonucu şehit edilen polis memuru Erman Tosun'un öğretmen eşi Aslıhan Tosun, şehidin meslektaşları tarafından unutulmadı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak ve Toplum Destekli Polisler Aslıhan Tosun’u öğretmenlik yaptığı Fatih Anadolu Lisesi'nde ziyaret etti. Tosun'un öğretmenler gününü kutlayan Büyükatak, Tosun’a bir demet çiçek, Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve kalem takdim etti.

Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, “Şehitlerin emanetleri bizler için çok önemlidir. Öğretmenler Günü'nde mesai arkadaşımız şehit polis memuru Erman Tosun’un eşini ziyaret ettik. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Şehit polis memuru Erman Tosun’un eşi Aslıhan Hanım başta olmak üzere, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Almanca öğretmeni olarak Fatih Anadolu Lisesi’nde görev yapan Aslıhan Tosun, Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak’ın gerçekleştirdiği sürprizden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Şehit eşi olduğunu ve bununla da gurur duyduğunu ifade eden Tosun, Büyükatak’a ve kendisini hiçbir zaman unutmayan polislere teşekkür etti.

Hatay nüfusuna kayıtlı olan şehit polis memuru Erman Tosun, 2011 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 22 Eylül tarihinde terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü. Şehidin cenazesi Hatay'da toprağa verilmişti.