Anahtar Kelimeler: Şehit Kubilay’ büyük

Şehit Kubilay’a büyük ayıp

Şehit Kubilay’a büyük ayıp

1930 yılında İzmir Menemen'de bir grup yobaz tarafından başı kesilerek şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay Kozan'da bu yılda maalesef anılmadı.

 

 

Aslen Kozanlı olan ve Şevkiye Mahallesi'nde doğan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay 1930 yılında İzmir Menemen'de bir grup gerici yobaz tarafından başı kesilerek şehit edilmişti. Geçtiğimiz yıl Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hastane kavşağı civarına Şehit Kubilay Parkı ve anıtı yapılmış ve bu parkın açılışı da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilmişti. Herkes açılıştan sonra 23 Aralık günleri Fehmi Kızılay'ın anılacağını düşünürken, bu yıl ölümüne 92. yıl dönümü olmasına rağmen herhangi bir anma programı yapılmaması gerçekten yürekleri sızlattı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak defalarca gündeme getirmiştik. “Mustafa Fehmi Kubilay adına bir park yapılsın” şeklinde. O yaptığımız haberler neticesinde park yapıldı ama şimdi de şehidimize sahip çıkma zamanı. Adının verildiği okulda dahi anılmaması vatandaşlar tarafından tepkilerle karşılandı.

Şehitlerimiz bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren kişilerdir. Mustafa Fehmi Kubilay'da bu isimlerden sadece bir tanesi. Mustafa Kemal'in izinden giden şehit Mustafa Fehmi Kubilay'ı ölümünün 92. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yetkililere de kamu adına çağrıda bulunuyoruz. Lütfen bundan sonraki dönemlerde hatta bugünlerde dahi yapılabilir, Mustafa Fehmi Kubilay adına yakışır bir şekilde güzel bir anma programı düzenleyelim.