Şehitlerimizin mezarlarında temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı

Şehitlerimizin mezarlarında temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde 15 Temmuz şehidi, Şehit Polis Memuru Aytekin Kuru´nun mezarı ve diğer şehitlerin mezarlarında temizlik, ve bakım çalışmaları yapıldı.

Kozan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlüleri ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´nde görevli polisler, Pekmezci köyünde mezarı bulunan şehidimiz Aytekin Kuru´nun mezarında ve diğer şehitlerimizin mezarlarında temizlik, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdiler.

15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı´na düzenlenen hava saldırısında şehit olan 42 yaşındaki Aytekin Kuru´nun mezarı temizlenerek bakımı yapıldı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek olan programda 15 Temmuz şehidi Aytekin Kuru´nun mezarı da ziyaret edilecek. Programda bütün şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunarak dua edilecek. 15 Temmuz şehidi Aytekin Kuru´nun ailesi ziyaret edilecek.

Yapılan temizlik, bakım ve onarım çalışmaları ile ilgili olarak Kozan Denetimli Serbestlik Müdürü Mahmut Kıran şu ifadelere yer verdi:

?15 Temmuz ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi nedeniyle meydana gelen olayda hayatını kaybeden, şahadet mertebesine ulaşan asil vatan evlatlarının hatırasını canlandırmak, onları bir nebze olsun anarak toplum nezdinde aidiyet duygusunu, milli birlik duygusunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak için çalışıyoruz. Hükümlü kardeşlerimiz kamu hizmetleri kapsamında birçok faaliyette bulunuyorlar. Onların bu duyguları hissetmesini, diğer insanlara örnek olmasını sağlamak amacıyla buradayız. Büyükşehir Belediyesi ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´nin destekleriyle buraya geldik. Bir nebzede olsa, şehitlerimize olan saygımızı bu şekilde göstermiş oluruz? ifadelerini kullandı.

Pekmezci Mezarlığı´nda yapılan temizlik, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı şehit aileleri ve mahalle sakinleri de memnuniyetlerini dile getirdiler.