Anahtar Kelimeler: SENSİZ .

SENSİZ 81. YIL

SENSİZ 81. YIL

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete irtihal edişinin 81. yıl dönümü nedeniyle, anma programı gerçekleştirildi.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde anma programı gerçekleştirildi. Programa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hükümet Konağı bahçesindeki program ilk olarak Çelenk Koyma Töreni ile başladı. Çelenk koyma törenin ardından Atatürk'ün edebiyete irtihal ettiği saat olan 09.05’de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında, belediye hoparlöründen, emniyet ve sağlık birimlerine ait araçlardan sirenler çalındı. Bayraklar yarıya indirildi.  Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda Fen Lisesi Tarih Öğretmeni İbrahim Aydoğan günün önemine binaen konuşma gerçekleştirdi. Aydoğan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Evet, bugün yine hüzünlüyüz. Tıpkı 81 yıl önce bugün olduğu gibi yine kederliyiz. Çünkü yine bir 10 Kasım'dayız. Çünkü İstiklal ve istikbal mücadelemizin lideri, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 81. Yılındayız Ebedi devletimizin kurucusu, ölümsüz fikirlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybetmemizin 81 yıllık hüznünü yaşıyoruz. Bugün bize düşen her gün, her yıl Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla, rahmetle ve hüzünle anmaktır. Bugün bize düşen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete her türlü iç ve dış tehditlere karşı sahip çıkmaktır.

Bugün bize düşen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dediği gibi emaneti olan ve "En büyük eserimdir" dediği Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için çalışmaktır.

Büyük ATATÜRK! Huzur içinde uyuyunuz... Yüce Türk Milletinin evlatları olarak kurduğunuz cumhuriyeti canımız ve kanımız pahasına koruyup, geleceğe taşıyacağız Büyük ATATÜRK! Huzur içinde uyuyunuz...Devletimize ve milletimize çizdiğiniz "Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak" vizyonunu "Hayatta en hakiki mürşit İlimdir" sözünüzde olduğu gibi ilmi rehber edinerek, gerçekleştirme yolunda yürüdüğümüzü ve daima yürüyeceğimizi beyan ediyoruz. 10 Kasım 1938'de, tam 81 yıl önce bugün ebediyete ve ölümsüzlüğe irtihal eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, şükranla ve hüzünle anıyoruz.”

10 Kasım anma programı Pazartesi günü saat 09.00’da Kozan Belediye Sineması'nda, Kozan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen rogramla devam edecek.