Anahtar Kelimeler: Şimdi birlik zamanı

Şimdi birlik zamanı

Şimdi birlik zamanı

Kırsal mahalleler ile birlikte 130 bini aşan nüfusa sahip Kozan´ın altyapısından, üstyapısına, ulaşımından, işsizlik sorununa kadar birçok problemi bulunuyor. Adaylar, meclis üyeleri, muhtar adayları belli oldu. Şimdi birlik zamanı. Şimdi Kozan´ın sorunla

Kırsal mahalleler ile birlikte 130 bini aşan nüfusa sahip Kozan´ın altyapısından, üstyapısına, ulaşımından, işsizlik sorununa kadar birçok problemi bulunuyor. Adaylar, meclis üyeleri, muhtar adayları belli oldu. Şimdi birlik zamanı. Şimdi Kozan´ın sorunlarını çözme zamanı.

Siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları, STK´lar, dernekler, vakıflar, esnaflar ve vatandaşlar? bir olarak kenetlenmiş halde Kozan´ın kanayan yarası haline gelen büyük sorunlarına çözüm bulma zamanı.

 ?Ağlamayan bebeğe emzik verilmez? atasözünden yola çıkarak, yasal çerçeveler içerisinde istemesini bilmeliyiz. Bütün İş Ankara´da bitiyor. Herkesin 7´den 70´e bir ve beraber hareket etmesi gerekiyor. A´sı, B´si, C´si fark etmez. Kim olursa olsun, herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor.

Belediye başkanının yapamayacağı, belediye başkan adayının yapamayacağı, STK´nın, odanın, derneğin yapamayacağını bütün Kozan bir olduğunda %100 çözer. Kozan son 20 yılda iktidarın nimetlerinden fazla yararlanamadı. Kozan, Türkiye´deki birçok ilden yüz ölçümü olarak, nüfus olarak büyük olmasına rağmen Türkiye´deki ilçeler arasında geri kalmış bir ilçe.

Narenciyesi bol olan ilçemizde kooperatifleşme olmadığı için markalaşma olmuyor. Kozan narenciyesi yok paraya satılıyor. Büyük bir ekonomik kayıp var. Kaliteli ürün nasıl üretilir, kaliteli ürün nasıl ihracat edilir? Bunun bilincinde değiliz. Bunun için bilinçli bir şekilde hareket ederek kooperatifleşmenin olması gerekiyor.

Şimdi zaman Kozan´ın sorunlarını çözme zamanı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Vatan Partisi, Odalar, STK´lar, dernekler, vakıflar, esnaflar, vatandaşlar? bir araya gelerek Kozan´ın sorunlarını çözebilir. ?Birlikten kuvvet doğar? Birlik beraberlik içerisinde yapılacak olan bütün girişimler, elbette sonuca kavuşacaktır. O zaman ne Kozan´ın siyasetçisi, ne bürokratı, ne de vatandaşı. Ne Kayseri´ye özenecek, ne de Gaziantep´e?