Anahtar Kelimeler: ŞİMŞEK AİLESİNE

ŞİMŞEK AİLESİNE SON VEDA

ŞİMŞEK AİLESİNE SON VEDA

Sözün bittiği yer. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, boğazların düğümlendiği tablo. Anne, baba ve 3 çocuk yan yana defnedildi.

 Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Binlerce yaralının, binlerce ölünün olduğu deprem sonrasında Kozan'a da cenazeler gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş il merkezinde askerlik şubesinde memur olarak çalışan Baki Şimşek ve ailesi de enkaz altında kalarak can verdi. Eşi öğretmen Yasemin Şimşek, evlatları Yağız, Ayaz ve Gökçe düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında Kozan Mezarlığında toprağa verildiler. Her birinin cenazesi ayrı ayrı kılındı, her biri için ayrı ayrı helallik istendi.

 Henüz bir buçuk yaşında olan Gökçe ile annesi kucak kucağa aynı mezara defnedildi. Cenaze namazına yüzlerce vatandaş katıldı. Herkesin gözündeki çaresizlik ve umutsuzluk boğazları düğümletti.

Baki Şimşek aslen Feke Mansurlu Mahallesi'nden. Babası Şaban Şimşek ise uzun yıllar boyunca otogarda çalışmış sevilen sayılan bir insan.

Yaklaşık 6 yıldan bu yana Kahramanmaraş'ta görev yapan Baki Şimşek'in oturduğu apartman 10 katlıydı. 7. katında oturuyorlardı. Enkaz altından önce anne ve küçük Gökçe'nin cenazesi çıkartıldı. Daha sonrasında baba ile diğer iki evladın cenazesi çıkartıldı. Kara yolu ile Kozan'a getirilen cenazeler okunan dualarla gözyaşlar arasında son yolculuğuna uğurlandılar.