Sosyal Medya Geldi, Hayat Değişti!!!.

Sosyal Medya Geldi, Hayat Değişti!!!.

Kozan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´nin hazırladığı proje startını Kozan Fen Lisesi´nde vererek başladı.

Kozan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´nin hazırladığı proje startını  Kozan Fen Lisesi´nde vererek başladı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´nin hazırladığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı´nın ortaklığını yaptığı ?Sosyal Medya Geldi Hayat Değişti.!!!? projesini  Kozan Fen Lisesi´nde ilk semineriyle başlattı.

Yaklaşık 180 öğrencinin katıldığı seminerde, öğrencilere İnternet ve sosyal medya bağımlılığını, sosyal medyanın hayatımızı olumsuz yönde nasıl değiştirdiğini, İnternet bağımlılığını azaltma yöntemleri, İnternet üzerinden meydana gelen siber suçlar ve mücadele yolları anlatıldı.

Projeyle ilgili bilgi aldığımız Kozan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim yaptığı açıklamada, ?İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´mizin hazırladığı seminerlerde öğrencilere uzun süre sosyal medya kullanımının gerçek yaşamdan koparıp bir sanal  ilizyon yarattığını, bununda insanların stresli bir yaşam ve hayal kırıklığı yarattığı, eşler arasında boşanma olaylarının % 80 oranında sosyal medya yüzünden olduğu, bununda toplumu derinden etkilediğinin belirterek sosyal medya bağımlılığının üst seviyeye çıktığı ülkemizde, suçlarla bağlantı kurulduğunda sosyal medyanın büyük rol oynadığını, bu yüzden Kozan´da yapılan projenin yaklaşık bir yıl süreceğini, toplam 45 orta ve lise düzeyindeki okullarımızda seminerler verileceğini,  proje kapsamında 10 bin öğrenciye 2500 veliye seminer verilmesi planlandığını belirtti. Tüm suçlarla ve suçlularla her türlü mücadelenin devam edileceğini ifadelerine ekledi.