Sosyal hizmetler çalışanları özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor

Sosyal hizmetler çalışanları özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sosyal hizmetler iş kolundaki sorunları Kozan Sosyal Hizmetler Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasıyla gündeme getirdi.

Nennioğlu, açıklamasında, aile sosyal destek uzmanlarının özlük hakları, iş tanımı ve mali haklarının düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Aile sosyal destek uzmanları, alım yapılırken bölüm şartıyla alım yapıldığı halde bir psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı vb. genel idare hizmetler sınıfında yer almaktadır. Sahada aktif çalışıldığı ve dezavantajlı gruplarla riskli bir şekilde hizmet verilirken sosyal hizmet tazminatının sosyal hizmet merkezlerine de verilmemesi haksızlıktır. Sözleşmeli iken ek ödeme konusunda hala kişi borcu bulunmaktadır. Saha ücreti veya yolluk alınmamaktadır. İcap nöbetlerinin kanuna uygun yapılması ve icap tutuluyorsa ücretinin ödenmesi gerekir" dedi.

Nennioğlu, sosyal hizmetler çalışanlarının dezavantajlı gruplara ödenek dağıtırken kendi çalışanlarını unuttuğunu belirterek, "Bu nedenle maaş adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz" diye konuştu.