Anahtar Kelimeler: SÖZÜN BİTTİĞİ

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Oğlu babasıyla, kızı annesiyle birbirlerine sarılı olarak bulundular. Onların cenazesinde gözyaşları adeta sele dönüştü. Anne, baba ve iki çocuk yan yana defnedildi.

 

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, diğer bir taraftan da enkaz altında insanlara canlı bir şekilde ulaşılmaya çalışılıyor. Ancak, Sarıkaya ailesi için durum hiç iyi değil.

İskenderun'da yaşayan Kozanlı Mustafa Sarıkaya ve ailesi yaşanan depremde hayatlarını kaybettiler. Saat 04.17'de meydana gelen 7.7'lik depremde 5 kartlı apartmanın 4. katında oturan Sarıkaya ailesi maalesef enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları başladıktan sonra anne Hatice ve kızı Miraç Rabia saat 15.00 sularında enkaz altından ölü olarak çıkartıldı. Enkazda çalışma yapanlar anne ve kızı birbirine sarılmış halde buldular.

Enkaz altında kalan baba Mustafa ve oğlu Şükrü Safa’yı kurtarmak için de çalışmalar sürdürüldü. Salı günü akşam saatlerinde baba ve oğlu da birbirlerine sarılmış halde ölü olarak buldular.

Kızını üniversiteye bıraktı

 Baba Mustafa Sarıkaya bir gün öncesinde Çukurova üniversitesi'nde okuyan kızı Merve'yi Adana'ya getirdi. Hatta üniversiteye bırakmadan önce kızına bir kazak kaldı. Kızı Merve babasının aldığı kazağı giyerek cenaze törenine katıldı. Basın mensuplarının fotoğraf veya video çekmesini istemedi. Ailesinin mezarının başından da bir an olsun ayrılmadı.

İki hafta izin yaptı

 İskenderun'da özel bir demir çelik fabrikasında çalışan baba Mustafa Sarıkaya iş yerinden 2 hafta izin aldı. Deprem olmasaydı o gün sabah işbaşı yapacaktı. Tatilinin bir kısmını kendi memleketi Kozan'da, bir kısmını da eşinin memleketi olan Osmaniye'de geçirdi. Anneanne Rabia Hanım ise, göz yaşları arasında kaldıkları bir haftayı anlattı. “Güldük, eğlendik, güzel vakitler geçirdik, geri gittiler” diyen anneanne çok üzüntülü olduğunu dayanılmaz bir acı çektiğini dile getirdi.

İş arkadaşları son yolculuğunda yalnız bırakmadı

23  yıldan bu yana İskenderun'da özel bir demir çelik fabrikasında çalışan baba Mustafa Sarıkaya'nın iş arkadaşları da cenaze törenine katıldılar. Arama kurtarma çalışmalarına da katılan arkadaşları; "Gerçekten çok iyi bir insandı. Hem arkadaşlarına hem de ailesine sadık bir insandı. Özellikle çocuklarına çok düşkündü. Allah'ım kendisine, eşine ve çocuklarına rahmet eylesin. Geride kalan ailelerine de başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Cenazeleri yan yana toprağa verildi

İskenderun'dan getirilen Sarıkaya ailesinin cenazeleri önce Güneri Mahallesi'nde Mustafa Sarıkaya'nın baba ocağına getirildi. Burada helallik alındıktan sonra Güneri Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazlarının ardından yan yana gözyaşları arasında toprağa verildiler. Ailede tek kalan Merve Sarıkaya babasının, annesinin ve kardeşlerinin mezarlarına toprak attı.

Miraç Rabia İzmir'de üniversite okuyordu

Hayatını kaybeden çocuklardan biri olan Miraç Rabia, İzmir Bornova'da üniversite okuyordu. O’da hazırlık yapmaya başlamıştı deprem olmasaydı önümüzdeki günlerde okuluna, üniversiteye geri dönecekti. Hayatını kaybeden 11 yaşındaki Şükrü Safa ise ilkokul öğrencisiydi. Onun da dersleri çok iyiydi.