Anahtar Kelimeler: seçime itiraz etti

SP seçime itiraz etti

SP seçime itiraz etti

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Saadet Partisi İlçe Seçim Kurulu´na İtiraz dilekçesi verdi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Saadet Partisi İlçe Seçim Kurulu´na İtiraz dilekçesi verdi.

Yapılan seçimler sonucunda Cumhur ittifakı adayı Nihat Atlı resmi olmayan sonuçlara göre Kozan´ın yeni belediye başkanı seçilmişti. Saadet Partisi Pazartesi günü İlçe Seçim Kurulu´na itiraz dilekçesi verdi. Verilen itiraz dilekçesinde oyların yeniden sayılması istendi. Ayrıca Cumhur ittifakı adayı Nihat Atlı´nın seçilmesi ile ilgili seçim yasasına muhalefet olduğunu da ileri sürerek İlçe Seçim Kurulu´na dilekçe verdiler.

Cumhur ittifakı adayı Nihat Atlı resmi olmayan sonuçlara göre Kozan´ın Belediye Başkanı seçilmişti. Hatta bugün saat 14.00´da Kozan Belediyesi´nde devir teslim töreni yapılacaktı. Saadet Partisi´nin bu itirazından dolayı devir teslim töreninin ertelendiği gelen bilgiler arasında.

İlçe Seçim Kurulu Saadet Partisi´nin dilekçesine istinaden geçersiz oyları yeniden sayacak mı?

Ayrıca Kozanın 86 köy ve 15 merkez mahalle muhtarlıkları ile ilgili olarak 24 mahalle muhtarlarından itiraz oldu. İtirazlardan dolayı gerginliğin artmasından dolayı Adana´dan çevik kuvvet ekibinin Kozan´a geldiği ileri sürülüyor. Kozan Ticaret Odası´nın 3´üncü katındaki lokale koğuşlanan İlçe Seçim Kurulu için çevik kuvvet ve polis ekipleri teyakkuz halinde.