Anahtar Kelimeler: AÇILDI

ŞUŞA AÇILDI

ŞUŞA AÇILDI

Turgut Özal Bulvarı (Göç Yolu) üzerinde bulunan işletmeciliğini Mehmet Gelebek ve Fatih Özkozanoğlu’nun yaptığı Şuşa Brunch Kafe ve Tantuni, düzenlenen görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

Açılışa; Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Sönmez, Süleyman Şenoğul, Arif Dağlı, İyi Parti Kozan İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı, MHP Kozan İlçe Başkanı Şerif Köşeli, Büyük Birlik Partisi Kozan İlçe Başkanı Gürdal Topal, kurum müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesinde, işletme sahipleri Fatih Özkozanoğlu ve Mehmet Gelebek, davetlileri selamladı.

Açılış töreninde konuşan eğitimci Okan Arık, Şuşa'nın Türk dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Arık, "Bu özel açılış töreninde bulunmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Şuşa adını taşıyan bu mekanın ismi, Türk dünyasında büyük bir öneme sahip olan Karabağ'ı ve Şuşa'yı hatırlatıyor. Karabağ bölgesi yıllarca işgal altında kaldı, bu da Türk dünyası için büyük bir acıydı. Ancak, 2020 yılında Şuşa ve Karabağ bölgesi Ermenistan'dan kurtarıldı, bu da büyük bir gurur kaynağı oldu. Şuşa aynı zamanda 2023 yılında Dünya Türk Kültür Başkenti olarak seçildi. İsimlerin anlamı ve sembolizmi önemlidir, çünkü bu, kim olduğumuzu ve neleri değerli bulduğumuzu yansıtır. Türk milletinin birliği için hala mücadele edilen bölgeler var, ancak umut ve inançla bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Kozan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya tarafından dua edildi. Ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Katılımcılar işletme sahiplerini tebrik ederek hayırlı işler temennisinde bulundular.

Açılış töreni, katılımcıların Şuşa Brunch Kafe ve Tantuni'yi gezmeleri ve lezzetlerini tatmaları ile sona erdi.