Anahtar Kelimeler: Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kozan Anadolu Lisesi´nin birlikte hazırladığı ?Karayolu Trafik Güvenliği Haftası? etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kozan Anadolu Lisesi´nin birlikte hazırladığı ve geçtiğimiz hafta yapılması planlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri Mardin Nusaybin´de şehit olan Ferhat Aktaş´ın cenaze töreni nedeni ile ertelenmişti. Ertelen yürüyüş ve etkinlikler bugün düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, trafik kurallarına dikkat çekmek amacı ile Adnan Menderes Parkından başlayarak Millet Bahçesi´nde sona eren bir yürüyüş düzenlendi. Öğrencilerin ellerinde dövizler taşıdığı yürüyüşe Kozan Kaymakamı Avni Oral ve ilçe protokolü ile öğrenciler katıldı. Yürüyüşün ardından Saimbeyli Caddesinde temsili bir trafik kazasında karşıdan karşıya geçen öğrenciye yoldan geçen otomobilin çarpması canlandırıldı. Kaza sonrası sağlık ve emniyet mensuplarının olaya anında müdahalesi gösterildi. Temsili kazada yaralıya müdahale edilirken görevliler de yapılan tedavi ve alınan önlemler hakkında katılımcılara bilgi aktardılar.

Tatbikatın ardından Millet Bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından trafikte emniyet kemerinin önemini içeren slayt gösterimi sergilendi. Kozan Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde açılan resim ve karayolları dökümanları sergisi gezildi.

Etkinlikte yılın bayan sürücüsü, yılın trafik polisi, yılın jandarma trafik görevlisi ve yılın erkek sürücüsü seçildi. İlkokul, ortaokul ve liseler arası yapılan trafik konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Verilen ödüllerin ardından program sona erdi.