Anahtar Kelimeler: Telefon İnternet !

Telefon ve İnternet Yok!

Telefon ve İnternet Yok!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Feke ve Kozan ilçelerinde bin rakım ve üzeri bölgelerde telefon ve internet altyapısının yetersizliğini Meclise taşıdı. Sümer, "Adana'yı her alanda cezalandırıyorlar!" dedi.

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana'nın Feke ve Kozan ilçelerine bağlı bin rakım ve üzeri bölgelerde cep telefonlarının çekmediğini ve internet altyapısının yetersiz olduğunu TBMM gündemine taşıdı.

Sümer, yaptığı açıklamada, "21. yüzyılda Adana'nın bazı mahallelerinde hala telefon ve internet yok." diyerek bu duruma tepki gösterdi. Artık herkesin elinde akıllı telefonlar olduğunu ve bankacılıktan hastane randevularına kadar her işlemin internet üzerinden yapıldığını hatırlatan Sümer, bu durumdan dolayı bölge sakinlerinin mağdur olduğunu söyledi.

Feke'de Direğe Bağlanan Telefon:

Sümer, Feke ilçesinde bir vatandaşın cep telefonunu şebeke sinyali aldığı noktadaki direğe bağlayarak internete erişmeye çalıştığını anlatan bir olaya da dikkat çekti. Bu durumun vahametini vurgulayan Sümer, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde defalarca dile getirmemize rağmen iktidar gerekli yatırımları yapmamakta direniyor." dedi.

Mahrumiyet Bölgesi Değildir:

Sümer, "Sabit telefonların kullanılmadığı, herkesin cebindeki telefonla iletişim kurduğu bir dönemde Adana'nın Feke ve Kozan arasındaki 11 köyünde telefonların çekmemesi kabul edilemez." dedi. Vatandaşların Kaymakamlığa gidip dilekçe vermesine rağmen sorunun çözülemediğini belirten Sümer, "Buradan başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve Bakanlıkları 21. yüzyılda Adana'da yaşanan bu çağ dışı durumu bir an önce çözmeye davet ediyorum. Köylerimizin mahrumiyet bölgesi olarak görülmesi ve hizmetten pay almamasını kabul etmeyeceğiz." diye konuştu.

Teknoloji Çağında İhmal:

Sümer, "Saray İktidarının Adana'ya olan kinini biliyoruz. Ancak bir baz istasyonuyla, bir vericiyle çözülebilecek sorunların defalarca dile getirilmesine rağmen çözülmemesinde mutlaka problem olduğunu düşünüyoruz. Teknoloji çağında bu mahrumiyetin yaşatılmasının ardında art niyet aramak istemiyoruz ancak ihmal olduğu çok açıktır. Bu ihmaller giderilsin, vatandaşlarımız artık sorun yaşamasın istiyoruz." diyerek yetkililere seslendi.