TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu'nda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu

Kozan'da TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Okul bahçesinde düzenlenen törene öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Turan Pazarcı, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Şölenini okul öğretmenleri; Güldane Özcan Durur, Esra Devran, Pelin Dağlı Aydın organize etti. Törende, okulun 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Öğrencilerin ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir Marşı'nı söylemesi ve İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan gür bir şekilde söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca, okul içerisinde resim ve koşu yarışması düzenlendi. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Okul müdürü Turan Pazarcı ve gazeteciler Fatih Azgın, Hüseyin Erciyes ve Ali Gökdağ tarafından öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrenciler Cumhuriyet bayramının 100 yıl coşkusunu en içten kutlayarak şiirler okudular, gösteriler yaptılar. Ayrıca, düzenlenen şölende TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu 3-A sınıf öğrencisi Karin Ada Durur'un jimnastik gösterisi de büyük beğeni topladı. Karin Ada Durur, Çukurova Üniversitesi Jimnastik Kulübü sporcusu. Aynı zamanda orada eğitim alıyor. Yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

Tören, öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği "Çocuk Marşı" ile sona erdi.

Öğrencilerimden gurur duyuyorum

Törenin ardından konuşan okul müdürü Turan Pazarcı, "Öğrencilerimden ve öğretmen arkadaşlarımdan çok memnunum. Cumhuriyetimizin 100. yılını çok güzel bir şekilde kutladık. Öğrencilerimizin hazırladığı gösteriler çok beğenildi. Onlardan çok gurur duyuyorum." dedi.

Öğrenciler ise Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.